Îți este foame tot timpul? Medicul Mihail Pautov: „Iată care ar putea fi cauzele”

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Instagram
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Instagram

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit 10 motive pentru care apare excesiv senzația de foame.

Senzația constantă de foame poate fi determinată de mai mulți factori, inclusiv o dietă dezechilibrată, consumul insuficient de apă, lipsa proteinelor în alimentație, stresul, lipsa somnului și anumite condiții medicale.

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit 10 motive pentru care apare excesiv senzația de foame

Medicul Mihail Pautov a identificat zece posibile cauze ale senzației constante de foame. Printre acestea se numără deficitul de proteine în alimentație, consumul excesiv de zaharuri rafinate și prea puține grăsimi sănătoase. 

„Hai să vedem care sunt cele 10 puncte care te pot predispune la o foame constantă.

1. În primul rând deficitul de proteine în alimentație și aici mă refer la fiecare masă. Fiecare masă trebuie să conțină proteine.

2. Zaharurile rafinate. Băuturile dulci le-aș exclude complet”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Citește și: Care sunt cauzele căderii părului în exces iarna. Dr. Mihail a dezvăluit adevăratele motive, dar și 4 soluții eficiente: „Vreau să vin cu niște vești bune”

De asemenea, medicul subliniază importanța hidratării adecvate și a atenției acordate la masă. Totodată, Mihail Pautov a precizat că stresul și lipsa de somn pot contribui la creșterea senzației de foame. 

„3. Prea puține grăsimi sănătoase. la fiecare masă e bine să avem grăsimi, pentru că grăsimile vor întârzia practic călătoria alimentelor prin tractul digestiv și o să-ți dea o sațietate pe termen mai lung.

4. Prea puțină apă. Centrul care se ocupă de sete este foarte aproape de centrul care se ocupă de foame.

5. Lipsa de atenție la masă. Este important când mâncăm să ne concentrăm la mâncare, nu la telefon și nu la televizor, pentru că atunci tu nu te conectezi la mâncare.

6. Prea puține fibre. Aceste fibre sunt eliminate din mâncarea procesată care se vinde în Supermarket, tocmai pentru că ele îți dau senzația de sațietate, dar cum poți să vinzi suficient de multe alimente dacă oamenii sunt sătui? Păi foarte simplu. Scoți fibrele din alimente.

7. Stresul este un factor care crește senzația de foame, pentru că cortizolul este cel care îți dă senzație de foame”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.

@doctor.mihail

Îți e foame mereu? Iată care ar putea fi cauzele. ☝????????????‍⚕️????️

♬ original sound - doctor.mihail

Citește și: Greșeli pe care le faci când îți măsori tensiunea. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit la ce mână se ia, de fapt, și care este cea normală

Munca fizică intensă și anumite probleme de sănătate precum tulburările tiroidiene și diabetul zaharat pot fi de asemenea factori care influențează pofta de mâncare. Este recomandat să consulți un medic dacă senzația de foame persistentă după adoptarea unor schimbări în alimentație și în stilul de viață.

„8. Munca fizică intensă, care nu e ceva rău neapărat, dar cei  care muncesc constant pe parcursul zilei o să aibă nevoie mai mare și o să mănânce mai mult.

9. Prea puțin somn. Somnul te dereglează hormonal. Foarte mulți țin dietă și seara rup frigiderul, mănâncă foarte mult seara. De ce? Pentru că le este somn.

10. Există și probleme de sănătate cum ar fi: probleme cu tiroida, hipertiroidismul, hipotiroidismul și diabetul zaharat pot să-ți dea o foame constantă, așa că dacă ai rezolvat toate cele 9 puncte și îi este foame în continuarea e bine să mergi la un medic”, a mai spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel