Italia vrea să ia Oscarul cu "Notturno", un film despre tragediile din Orientul Mijlociu

Data publicării:
Notturno, captura foto YouTube
Descriere foto: Notturno, captura foto YouTube

Lungmetrajul "Notturno", al regizorului Gianfranco Rosi, care prezintă tragediile produse zilnic în Orientul Mijlociu mai presus de naţionalităţi, va reprezenta Italia în cursa pentru Oscar la categoria cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza.

Comisia de selecţie instituită de Asociaţia Naţională a Industriei Cinematografică, Audiovizuală şi Multimedia (ANICA) a ales marţi dintre 25 de titluri filmul lui Rosi, care a întrunit critici elogioase la recentul Festival Internaţional de Film de la Veneţia.

Cele cinci filme străine nominalizate la Oscar vor fi anunţate pe 15 martie, în timp ce gala premiilor Oscar este prevăzută pentru 25 aprilie.

Rosi a filmat trei ani în Kurdistan şi de-a lungul frontierelor din Irak, Siria şi Liban pentru a portretiza viaţa de zi cu zi a locuitorilor, victime ale sângeroaselor conflicte civile, ale dictaturilor, terorismului şi ingerinţelor străine, notează Agerpres. 

Cineastul italian a câştigat deja Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia în 2013 pentru documentarul său "Sacro GRA", despre periferia Romei, şi a triumfat la Berlinale în urmă cu patru ani cu drama sa despre migraţie, "Fuocoammare".

Regizorul Rosi şi-a descris filmul drept o "psiho-geografie" a Orientului Mijlociu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel