Își planifică nunta, dar și înmormântarea. Povestea tulburătoare a unei tinere, diagnosticată cu cancer, care de 2 ani se luptă să trăiască

Data publicării:

Geneva Wilson, o studentă de 26 de ani, se pregătește să devină mireasă, dar și să își planifice propria înmormântare, după ce a primit un diagnostic crunt. 

Geneva Wilson din Noua Zeelandă a fost diagnosticată cu cancer de sân triplu negativ în fază terminală .

 

Geneva Wilson, din Noua Zeelandă, avea doar 24 de ani când a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân triplu negativ - o formă rară și agresivă a bolii.

În ciuda șocului, ea a spus că a s-a simțit norocoasă că a fost diagnosticată în primul stadiu, deoarece încă mai avea opțiuni de tratament. 

 

Mai are doar câteva săptămâni sau luni de trăit

 

Chiar și cel de-al doilea diagnostic al lui Geneva - când i s-a spus că se află în stadiul trei - pălește în comparație cu starea ei de sănătate de acum, când medicii au anunțat-o că mai are doar câteva săptămâni sau luni de trăit, potrivit Dailymail.

„Medicii îmi spun să profit la maximum de timpul care mi-a mai rămas', a declarat Geneva pentru Femail.

De data aceasta, cancerul a apărut în plămâni - ceea ce face dificilă respirația și necesită mai multe intervenții chirurgicale.

'Mi-au îndepărtat nodulul și, de asemenea, o bucată din plămân, dar corpul meu încă se recuperează după ultimul lot de chimioterapie pe care nu l-a suportat bine', a spus ea.

 

Își planifică singură înmormântarea

 

Geneva, care urmează să se căsătorească în curând cu logodnicul ei, James, este obosită și copleșită emoțional, în timp ce își planifică și propria înmormântare pentru a-și scuti familia de stres.

De data aceasta, cancerul a fost depistat în urma unor scanări de rutină - cu o zi înainte ca Noua Zeelandă să intre în izolare.

„Am primit un SMS după ce am făcut scanarea pentru a-mi spune că trebuie să vin pentru o programare a doua zi”, a spus ea.

Diagnosticul a dărâmat-o


'Am fost îngrozită, știam că nu poate fi ceva bun, pentru că de obicei durează săptămâni până când apar rezultatele scanărilor'. 

Tânăra, care studia psihologia atunci când a descoperit pentru prima dată un nodul canceros în sân, a renunțat la tot ce făcea pentru a se ocupa de sănătatea ei.

Prima dată când a intrat în remisie, Geneva s-a temut să sărbătorească - nu credea că este ultima dată când se va confrunta cu boala.

'Eram speriată, simțeam că ceva nu era în regulă în interiorul meu', a spus ea.

Și a avut dreptate - în ciuda faptului că a trecut prin chimioterapie, radioterapie și a suferit o dublă mastectomie, cancerul a revenit - de data aceasta în ganglionii limfatici.    


Dar a luptat din nou, iar când a intrat în remisie, Geneva a crezut că a învins boala.

"Când am terminat chimioterapia ultima dată, am crezut cu adevărat că am terminat cu ea - chiar dacă medicii mi-au spus că există o mare probabilitate să revină", a spus ea. 

 

Vrea să tragă un semnal de alarmă


Tânăra, căreia îi este acum dificil să respire și să vorbească pentru prea mult timp, vrea să se asigure că și alte femei sunt conștiente de semnele de care trebuie să fie atente și de importanța controalelor regulate.  

De asemenea, ea dorește să facă presiuni pentru ca imunoterapia să facă parte din tratamentul normalizat în Noua Zeelandă.

 

Tratamentul i-ar fi salvat viața

 

'Dacă aș fi fost în Australia sau în SUA, atunci ar fi făcut parte din tratamentul standard atunci când am fost diagnosticată pentru prima dată.

Acum trebuie să fac rost de 100.000 de dolari dacă o vreau, dar probabil că este prea târziu pentru ca aceasta să aibă vreun efect', a spus ea.  


"Cine știe - dacă aș fi avut acest lucru la dispoziție inițial - cum ar fi arătat viața mea acum”

Geneva folosește acum abilitățile pe care le-a învățat în cadrul studiilor de psihologie pentru a se ajuta pe sine și pe cei dragi să facă față fiecărei etape a diagnosticului de cancer în fază terminală și pentru a procesa trauma emoțională.  

'În acest moment, banii strânși pentru mine vor fi direcționați către costurile de înmormântare și nu către tratament', a spus ea.

'Am avut, de asemenea, o poveste de dragoste fulminantă și mă voi căsători în curând cu iubirea vieții mele, ceea ce înseamnă că indemnizațiile mele de boală vor fi reduse. Așa că voi folosi banii pentru a supraviețui, oricât de mult timp ar dura asta'.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geneva Wilson (@nevawil)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel