Irinel Columbeanu, AVC. Ce nu mai are voie să consume niciodată: Îmi plăceau foarte mult...

Data publicării:
Sursa foto: Irinel Columbeanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Irinel Columbeanu, Facebook

Irinel Columbeanu a făcut primele declarații după AVC și implantarea stentului.

Irinel Columbeanu a trecut prin momente de panică în ultima perioadă.

Au trecut câteva zile de când Irinel Columbeanu a fost operat de medicii de la Spitalul Elias, după ce a suferit al doilea accident vascular cerebral din viața sa.

Din fericire, Irinel Columbeanu a ajuns repede la spital unde i s-a făcut tromboliză, procedura care dizolvă cheagul de sânge care provoacă AVC-ul, fără de care pacienții cu astfel de probleme mor sau rămâne cu schele majore. 

În prezent, fostul milionar se simte bine și respectă tratamentul, interdicțiile și regimul alimentar drastic pe care le-a primit din partea cadrelor medicale, care au fost nevoite să-i mondeze un stent.

Irinel Columbeanu a dezvăluit ce rezultate vede după o săptămână de tratament și a spus că a fost nevoit să renunțe la fumat și la dulciuri.

"A trecut o săptămână de la intervenție și mă simt deja mult mai bine. Urmez un tratament medicamentos, un regim alimentar strict, fără grăsimi, fără dulciuri. Mie îmi plăceau foarte mult sarailiile și iată că nu mai am voie.

Nu mai am voie să fumez deloc, pentru că nicotina activează colesterolul din vasele de sânge și poate oricând să se activeze o problemă. Mai merg peste două săptămâni. Îmi gătesc singur, mă gospodăresc, nu am nevoie să mă ajute cineva", a declarat Irinel Columbeanu, pentru click.ro.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

Este al doilea AVC al omului de afaceri

În 1981, pe când avea doar 23 de ani, omul de afaceri a mai avut un accident vascular cerebral. 

"Nu prea am avut probleme de sănătate, nu am fost un om bolnăvicios. Doar că în 1981 am mai avut un AVC și drept să vă spun, a fost mai greu decât ăsta de acum. Nu m-am speriat nici atunci mai ales că eram tânăr", a declarat Irinel pentru spynews.com.

Ce este accidentul cascular cerebral

Un accident vascular cerebral (AVC) regulat este o urgență medicală. Este o întrerupere a fluxului sanguin către o parte a creierului. Fără sânge, celulele creierului încep să moară. Acest accident vascular cerebral provoacă simptome bruște ca amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire sau a capacității de a înțelege vorbirea, amețeli sau pierderea echilibrului și vedere dublă sau pierderea vederii. Dacă tratamentul nu începe foarte repede, poate provoca leziuni permanente, potrivit DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel