Irinel Columbeanu a suferit un accident vascular cerebral. Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a afaceristului

Data actualizării: | Data publicării:
Irinel Columbeanu, foto Kanal D - 40 de întrebări cu Denise Rifai
Descriere foto: Irinel Columbeanu, foto Kanal D - 40 de întrebări cu Denise Rifai

Irinel Columbeanu este internat la Spitalul Elias, din Capitală, după ce a suferit un accident vascular cerebral. 

 

Irinel Columbeanu a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Elias, acolo unde este și internat în aceste momente. Viața afaceristului este în afara oricărui pericol și în prezent se simte mult mai bine, potrivit Spynews. 

 

După lansarea din 16 februarie, am suferit un AVC. Sunt internat la Elias. Mă simt mai bine acum”, a declarat Irinel Columbeanu, pentru Spynews.ro.

Ce este accidentul cascular cerebral

Un accident vascular cerebral (AVC) regulat este o urgență medicală. Este o întrerupere a fluxului sanguin către o parte a creierului. Fără sânge, celulele creierului încep să moară. Acest accident vascular cerebral provoacă simptome bruște ca amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire sau a capacității de a înțelege vorbirea, amețeli sau pierderea echilibrului și vedere dublă sau pierderea vederii. Dacă tratamentul nu începe foarte repede, poate provoca leziuni permanente, potrivit DC Medical. 

AVC, greșeala URIAȘĂ făcută de mulți. Așa se pierd vieți! Dr Renică Diaconescu, explicații

Dr Renică Diaconescu, medic primar neurolog, șef de secție la Spitalul Județean Slatina și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Senat, a explicat,  la DC Medical, că pacienții care fac accident vascular cerebral – AVC - trebuie să ajungă într-un anume interval de timp la spital ca să poată fi salvați și recuperați. 
„Cu cât tromboliza se efectuează mai repede de la debutul AVC-ului, cu atât se recuperează mai mult din aceste funcții. Noi spunem că timpul înseamnă creier! Din momentul în care apar simptomele, patru ore și jumătate maximum până la tromboliză, dar din experiența mea ce depășește trei ore și jumătate - patru ore, nu mai are un efect salutar”, a spus dr Renică Diaconescu, pentru DC Medical. 

Practic, spune neurologul, după acest interval tromboliza nu mai este recomandată, pentru că nu mai salvează funcțiile creierului. „Recuperezi cel mult un sfert din funcțiile creierului din zona afectată”, a arătat acesta. 

Dar cea mai mare greșeală care se face și în ziua de azi, la cinci ani de la pornirea programului de tromboliză, e aceea că pacienții nu sunt aduși direct la spital! 

„Din păcate este o mentalitate încetățenită mai ales în mediul rural, în care li se spune, și chiar de doctori și asta mă doare, li se spune pacienților că trebuie să stea la pat. Să u fie mișcați, să rămână acolo. Le pun niște perfuzii, cu glucoză, cu piracetam, așteptând să ce? Să se rezolve? Probabil că au avut niște atacuri tranzitorii care s-au rezolvat și din așa-zisă experiență, au hotărât ca să nu mai trimită pacientul la spital. Eu am făcut eforturi, pe toate canalele posibile, cu medicii de familie și cu cei de la Salvare, că este foarte important să aducă pacientul cât mai repede la spital”, a subliniat dr Renică Diaconescu. 

Irinel Columbeanu a lansat o carte despre viața sa

Irinel Columbeanu a scris o carte despre viața sa și implicit despre relațiile pe care le-a avut cu diverse femei celebre. Pe lângă relațiile pe care le-a avut cu Anna Lesko, Romanița Iovan și Monica Columbeanu, fostul milionar de la Izvorani promite să dezvăluie multe secrete în cartea sa.

Irinel Columbeanu are stofă de milionar și nici măcar falimentul nu-l oprește din a trăi așa cum s-a obișnuit. Chiar dacă în ultima vreme viața lui s-a schimbat radical, iar din lux și opulență a ajuns să trăiască cu chirie și să conducă o mașină la mâna a doua, fostul soț al Monicăi Gabor e pornit să ajungă din nou la masa greilor. 

Relația cu Romanița Iovan

Relațiile acestuia au fost extrem de mediatizate și însă mai țin subiectul primelor pagini de ziar. S-a iubit cu celabra creatoare de modă Romanița Iovan, pe vreme când erau amândoi la început de drum. Cei doi încă păstrează o relație de prietenie, în ciuda faptului că s-au despărțit acum 20 de ani. 

„Relația noastră a fost foarte frumoasă și s-a transformat într-o relație foarte frumoasă de prietenie care durează și acum, în zilele noastre”, a declarat Romanița Iovan în emisiunea „La Măruță”.

Mai mult, vedeta spune că prietenia pe care au avut-o după despărțire a fost chiar mai frumoasă decât relația în sine. 

„Am fost alături de el oricând și oricum. Și el la fel, indiferent prin ce am trecut fiecare. Pot spune că, de multe ori, relația de prietenie este mult mai frumoasă decât o relație de iubire”, a completat vedeta.


În urmă cu mai mulți ani, designerul vestimentar era criticat pentru relația cu Irinel Columbeanu și chiar au fost unele voci care au sugerat că aceasta s-a folosit de banii milionarului pentru a-și deschide afacerea. Atunci, vedeta a ținut să clarifice cum au stat de fapt lucrurile și a negat că ar fi avut vreun avantaj financiar din relația cu Irinel Columbeanu. Ba mai mult, ea a explicat că acesta nu avea bani în perioada în care a fost într-o relație cu ea. 

 

„Nimeni nu are o poză cu noi. Toți vorbesc din auzite. Nu ar fi fost nimic rău ca el să-mi fi asigurat protecția financiară, dar Irinel Columbeanu, când era iubitul meu, nu avea nimic. Nici casa, nici mașinile pe care le are acum, nici banii din conturi. Amândoi am pornit de la zero. După Revoluție, și-a cumpărat tot o mașină inferioară, după Oltcit-ul de dinainte”, a declarat Romanița Iovan, potrivit WOWbiz.


„Stătea cu chirie, la ICRAL. Importurile de papucei (n.red.: prima afacere a Romaniței a fost cu espadrile aduse din China) le-am garantat cu imobilele alor mei, el nu s-a amestecat în business-ul meu. Atunci când eu construiam, noi nu mai eram demult împreună. Ca să nu mai zic că am fost înaintea lui în domeniul imobiliar. El a cumpărat în Piața Victoriei, dar eu am construit de la zero”, a mai spus designerul atunci. 

 

Relația cu Anna Lesko

 

O altă femeie celebră din viața afaceristului este artista Anna Lesko. Cei doi au avut o relație care a durat câțiva ani, în perioada în care artista tocmai se lansa în muzică. 


Mariajul cu Monica Gabor


De departe, cea mai mediată relație a sa a fost cea cu Monica Columbeanu, cea care i-a devenit și soție și alături de care are o fetiță. Cei doi au divorțat, în urmă cu câțiva ani, însă au păstrat o relație de prietenie, pentru fiica lor. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel