Irina Margareta Nistor, despre pandemie: „Filmul ne-a ajutat cel mai tare în perioada aceasta”

Data actualizării: | Data publicării:
Irina Margareta Nistor, interviurile Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, interviurile Spectacola

Irina Margareta Nistor, vocea inconfundabilă a cinematografiei, a vorbit, în exclusivitate la interviurile Spectacola, despre lumea filmului în perioada pandemiei. 

Irina Margareta Nistor, critic de film și traducător, vorbește cu speranță despre momentul în care pandemia de coronavirus va fi învinsă.

 

„Mi s-a părut impresionant că și în perioada aceasta, în care sălile de cinema sunt mai mult închise, continuă construcțiile de cinematografe nu s-au oprit. Mi s-a părut foarte frumos pentru că ne așteptăm să treacă și să ne reconstruim paradisul.  Îmi place să fac remarca aceasta.  Există un film, care se cheamă așa, „Rebuilding paradise”. Paradise era un orășel care a ars aproape complet, acum doi ani, în timpul unui pârjol cumplit din  California, iar la un moment dat, s-au gândit să îl reconstruiască. 

 Eu cred că ar trebui, la rândul nostru, să ne gândim cum să ne reconstruim fiecare în parte. Fiecare dintre noi avea un paradis al lui și care sigur că acum s-a dezechilibrat, să spunem așa, nu aș zice chiar infern dar suntem la limită în Purgatoriu.  Și după aia trebuie să ajungem neapărat în Paradis, pentru că nu suntem așa de păcătoși  și ne putem întoarce în paradisul nostru, care sigur va fi și cinematografic, pentru că filmul ne-a ajutat cel mai tare în perioada aceasta, ca să ne depășim singurătatea, depresia, momentele de nesiguranță, ideea că parcă aproape nu mai știai cum era înainte. Nu mă refer la mine în mod special pentru că eu oricum le văd și pentru mine nu există decât lumea asta a filmelor. Vorbesc în general. Cred că filmul a fost unul dintre leacurile cele mai bune în perioada aceasta”, a explicat Irina Margareta Nistor.

 

Vocea filmelor spune că cinematografia ne-a transportat în diverse locuri, în toată această perioadă în care călătoritul a fost mai dificil. 

„A fost o repetiție, de fapt, că până în 89 tot așa, nu puteam călători. Numai că diferența este că acum nu vor trece 50 de ani ca să putem călători. Asta e diferența și ar trebui să ne amintim de asta ca să nu ni se pare că nu se mai termină.

O să treacă și o să uităm, așa cum am început să uităm ce a fost până acum 30 de ani și să avem ușoare nostalgii. Sper că pentru perioada asta măcar nu o să mai avem nostalgii”, mai spune aceasta.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel