Irina Loghin, confesiuni din copilărie: "Mama nu m-a lăudat niciodată"

Data publicării:
Irina Loghin, facebook
Descriere foto: Irina Loghin, facebook

Irina Loghin, cunoscuta interpretă de muzică populară, a făcut dezvăluiri neașteptate din carieră, dar și din copilărie.

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară de la noi. Supranumită și "Regina muzicii populare românești", artista a încântat ani la rând milioane de oameni cu vocea ei inconfundabilă. În vârstă de 81 de ani, Irina Loghin s-a născut într-o familie modestă, alături de șase frați și a învâțat ce este greul, încă de mică.

Într-un interviu oferit emisiunii "Rețeaua de idoli", Irina Loghin a vorbit despre momentele din copilărie care i-au marcat viața.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată – Uite, te-am văzut la tv!… Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea.
Avea o bentiță din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat”, a povestit interpreta de muzică populară, Irina Loghin la "Rețeaua de idoli"

De asemenea, Irina Loghin a vorbit și despre momentul în care a descoperit că a fost înzestrată cu talentul de a cânta.

„Din clasele primare. Eram născuți la interval de 2 ani. Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea. A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală… știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă.  La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația”, a mărturisit Irina Loghin.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel