Ionuț Iftimoaie, în mijlocul unui scandal monstru, după ce și-a ridicat un mall în Bacău. Ce acuzații i se aduc marelui sportiv: "E un interlop, are 3 dosare penale"

Data publicării:
Sursa foto: Ionuț Iftimoaie, captură TV/ ProTV
Descriere foto: Sursa foto: Ionuț Iftimoaie, captură TV/ ProTV

Ionuț Iftimoaie a fost dat în judecată, după ce și-a ridicat un mall în Bacău.

Ionuț Iftimoaie este implicat într-un scandal de zile mari, după ce și-ar fi ridicat un mall în Bacău, lângă două locuințe, fără a respecta normele de siguranță. Acuzațiile vin din partea unui dezvoltator imobiliar. 

Ionuț Iftimoaie, în mijlocul unui scandal monstru, după ce și-a ridicat un mall în Bacău

Daniel Adobriței, un dezvoltator imobiliar, l-a dat în judecată pe marele sportiv, acuzându-l că mall-ul construit de acesta nu respectă distanțele legale și regulile privind incendiul.

„Eu am cele două blocuri de lângă cașcarabeta ăstuia, mall-ul Iftimoaie. Sunt dezvoltator, sunt blocuri P+8, iar ăsta s-a apucat și a construit lângă mine total ilegal. Am proces verbal de la Inspectoratul de Stat în Construcții, de la Bacău, în care i-a descoperit toate ilegalitățile.Procesul acela verbal a ajuns la ISU Bacău. Cei de la ISU Bacău, începând cu vreo doi colonei și nu știu care mai sunt, au venit în inspecție și și-au dat seama că mall-ul lui Iftimoaie nu respectă distanțele legale și cu incendiu… exact ca în cazul Colectiv. Identic', a declarat Daniel Adobriței pentru Cancan.

Dezvoltatorul imobiliar susține că Ionuț Iftimoaie este anchetat de DNA, acesta fiind și motivul pentru care s-a întors acasă de la Survivor România.

„Ăștia de la ISU și cu Iftimoaie sunt anchetați de DNA, bănuiesc că de asta a și venit acasă de la Survivor. Eu sunt parte în dosarul ăla, mai sunt parte în alt dosar penal cu el, aici la Moinești. Domnule, sunt niște interlopi. Iftimoaie e un interlop, un infractor cercetat în trei dosare penale, inclusiv a furat bani europeni. Are proces, dosar la DIICOT Bacău. Cu mine are dosar, deci e trucare a licitației, e tot cu mine', a mai spus Daniel Adobriței.

Cum se apară Ionuț Iftimoaie

„Firma lui Daniel Adobriței a ridicat niște blocuri lângă mall-ul meu, blocuri care nu mai au autorizație de construcție din 2007, cred. Nu sunt finalizate, nu sunt recepționate, ei au firma în faliment. Sunt foarte supărați că eu am dezvoltat un centru comercial la ieșirea din oraș. Distanțele sunt cele legale.

Clădirea respectivă nu a suferit niciun fel de modificare față de cum a fost proiectul, iar legat de funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, aceasta a fost verificată, a fost amendată pentru asta, este în curs de obținere a autorizației. Este contract semnat cu firma pentru a face chestia asta, așa cum sunt foarte, foarte multe clădiri, inclusiv de-ale statului, care în momentul de față funcționează fără această autorizație. Legea a permis ca până în decembrie 2022 să se funcționeze pe baza unei declarații pe propria răspundere', a explicat Ionuț Iftimoaie pentru sursa citată anterior.

Ionuț Iftimoaie: „Este supărat de faptul că eu am cumpărat un teren care a fost scos la executare silită”

„Mă ține numai în procese. Este supărat de faptul că eu am cumpărat un teren care a fost scos la executare silită. A fost un teren pe care el l-a cumpărat și au amplasat pe el parcarea pentru blocuri, iar în momentul în care ei au intrat în executare silită, am cumpărat eu acel teren, după cinci ani de zile (…) Eu nu am construit mall-ul pe acel teren, terenul respectiv a rămas în continuare cu funcția de parcare (…) Înaintea blocurilor mai este o stație de benzină, dar nu sunt atât de supărați pentru că dânșii au fost cei care au vândut terenul respectiv. Ne-am judecat până la Înalta Curte, unde, de altfel, am și câștigat, am câștig de cauză pe toate procesele până în momentul de față, au fost multe și sunt în continuare multe. Unele decizii trebuiau luate și ăsta a fost și unul dintre motive de business, personale care mă privesc, pentru care am părăsit Survivor, erau decizii pe care trebuia să le iau eu și erau semnături foarte importante. Din păcate, asta este situația. Până când nu făceam nimic din punct de vedere al activității comerciale, eram Iftimoaie, campionul, prietenul tuturor', a mai spus Ionuț Iftimoaie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel