Ionela Prodan ar fi împlinit astăzi 76 de ani. Ce gest emoționant a făcut Anamaria Prodan, în memoria mamei sale: „Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor”

Data publicării:

Anamaria Prodan a făcut un gest emoționant, în memoria mamei sale. Ionela Prodan ar fi împlinit astăzi 76 de ani.

Astăzi, 6 octombrie, Ionela Prodan ar fi împlinit vârsta de 76 de ani. Regretata artistă a murit în urma unei boli incurabile și, în ciuda încercărilor disperate ale impresarei de a-și salva mama, în toate colțurile lumii, medicii nu au mai putut face însă nimic. 

Ionela Prodan ar fi împlinit astăzi 76 de ani

Ionela Prodan a fost una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară. Astăzi, regretata artistă ar fi împlinit vârsta de 76 de ani. Anamaria Prodan și-a iubit din suflet mama și încă îi duce dorul. Impresara a publicat, pe rețelele de socializare, o fotografie de la mormântul mamei sale. 

„Om ireproşabil. Om pur şi minunat. Om bun şi simplu. Om încărcat de daruri, Minune de la Dumnezeu. Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate şi simplitate incredibilă. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost un bun naţional.

În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit şi bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată. Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor’, scrie pe crucea Ionelei Prodan.

Ce a scris Anamaria Prodan în cartea dedicată mamei sale

În cartea dedicată mamei sale, Anamaria Prodan a povestit că părintele său a avut o viață grea, iar în copilărie primea adesea bătaie, deoarece mergea să cânte, pe ascuns, la evenimente.

”Până se întorcea Maria (mama Ionelei Prodan, n. red.), seara de la muncă, ea își făcea temele, făcea focul și punea ceaunul de mămăligă pe el, uita de toată jena și frustrările de la școală și, la adăpostul curții de la Broasca, cânta și cânta și cânta. (…)

Când își găsea timp se ducea la vreo nuntă, bal sau cântare, în zonă. Deretica repede curtea și fugea cu grijă să nu fie observată de vecini luând urmele căruțelor de lăutari (…) Se urca alături de lăutari pe scenă sau căuta pe lângă ei, până când, într-o zi, Maria veni mai repede de la colectivă. Degeaba s-a întors ea pe furiș acasă și s-a strecurat în curte, degeaba i-a arătat mamei că-și făcuse treaba. A mâncat o mamă de bătaie de i-au mers fulgii”, povestește Anamaria în cartea dedicată memoriei mamei sale.

Ce învățătură a primit de la mama ei, Ionela Prodan

„Eu, când merg la mama, la cimitir, sărbătoresc. Nu plâng! Nimeni din familia noastră nu plânge! Mama m-a învățat că trebuie să fim pregătiți ca într-un anume moment să știm să trecem demni în cealaltă lume. Că vine o zi în care viața noastră pe acest pământ se sfârșește și că trebuie să trecem un anume prag. Noi nu urlăm, nu ne plângem morții, nu ne smulgem părul din cap, ci îi sărbătorim pe cei care au trăit frumos, ca mama mea. Iar cine a trăit frumos pe pământ nu poate fi decât la fel de frumos și pe lumea cealaltă!”, și-a explicat ea crezul personal și familial.

Înmormântarea Ionelei Prodan a fost asemănătoare unei nunți.

„Dacă la nunta ei a fost ceva splendid, așa am ales să fie și la înmormântare! O sărbătoare, nimic altceva. Cei care au trăit demn, fără a fi îngenuncheați, ca mama mea, mă vor înțelege cu siguranță. Mama a trăit o viață superbă. Iar eu am convingerea personală că acolo unde e acum nu poate fi diferit, știind ce suflet avea mama, știind cât bine a făcut tuturor! Iată de ce nu putem face altceva la mormântul ei decât o mică sărbătoare, de fiecare dată”, adaugă Anamaria Prodan,  pentru Playtech Știri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel