Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor a cimitirului Bellu din Capitală

Data publicării:
 Ion Caramitru, directorul TNB
Descriere foto: Ion Caramitru, directorul TNB

Ion Caramitru s-a stins din viață, duminică, pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Când va fi înmormântat regretatul actor?

Ion Caramitru s-a stins din viață duminică, pe 5 decembrie, din cauza unei infecții în sânge. Actorul era internat de o lună de zile la Spitalul Elias din Capitală și se afla sub atenta supraveghere a medicilor. 


Chiar dacă familia, prietenii și colegii de scenă așteptau cu nerăbdare externarea actorului din spital, vestea a venit ca un trăsnet pentru o țară întreagă. 


Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu, au anunțat pe pagina de Facebook reprezentanții Teatrului Național din București. 


Publicul îi poate aduce un ultim omagiu marelui actor începând de marți, 7 septembrie 2021, ora 11.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național pentru a semna în Cartea de condoleanțe, anunță TNB. 


La cererea familiei, sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului actor nu va fi depus în foaierul Teatrului Național București. 

 

Ion Caramitru a lăsat multe durere în urmă, iar pe rețelele de socializare mulți actori, artiști și nu numai, i-au adus un ultim omagiu. 


Oana Pellea, devastată de durere după moartea marelui actor Ion Caramitru: „Este una dintre cele mai urâte zile ale vieții mele”


„Intai Ivan și acum…Este una dintre cele mai urate zile ale vieții mele…Drum bun, Domnule Ion Caramitru. Multumesc pentru tot ce ați făcut pentru TEATRUL ROMÂNESC! Condoleanțe familiei. Poate acum, mult prea târziu…lumea teatrala din România o sa înțeleagă ce ați reprezentat pentru Teatrul, Filmul și Cultura din România… Târziu…mult prea târziu! Va Multumesc, domnule Ion Caramitru !Drum bun!”, a transmis Oana Pellea pe Facebook.


Alexandru Arșinel, un ultim omagiu pentru bunul lui prieten


„Tino a fost un adevărat stâlp al teatrului românesc, ca s-a zbătut pentru pensii speciale pentru artiștii români. 


Cui ne lasă? În el am avut întotdeauna un sprijin… Știa să pună degetul acolo unde trebuie. Știam că dacă cineva are nevoie de sprijin, dacă intervine Tino va fi bine. S-a zbătut de ani de zile. Știam că avem un Dumnezeu acolo Sus care se numește Tino Caramitru. Suntem orfani!


Să îi păstrați memoria. E un român adevărat. Teatrul Național a îmbrăcat hainele pe care le poartă datorită lui”, a declarat Alexandru Arșinel pentru Realitatea Plus, potrivit Libertatea.


Mihai Bendeac a transmis un mesaj emoționant după moartea lui Ion Caramitru


„E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun”, a declarat Mihai Bendeac pentru Actualitate.net

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel