Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț îi interpretează pe soții Ceaușescu în serialul Spy/Master. Ioanina Pavel, detalii din culisele celui mai așteptat serial românesc / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Captura video "Întâlnire cu arta", sursa Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Captura video "Întâlnire cu arta", sursa Spectacola

Întâlnire cu arta” este emisiunea difuzată, în fiecare sâmbătă, la Spectacola și DC News și este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți muncă și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție.

Emisiunea de săptămâna trecută a avut-o ca invitată pe Ioanina Pavel, Creative Producer la HBO, care a dezvăluit câteva secrete din culisele  serialului românesc de ultim moment, Spy/Master.

Asemănări și deosebiri din realitate

Serialul va fi lansat în luna mai, pe HBO, și intriga va gravita în jurul poveștii unui agent dublu, care a fost mâna dreapta a lui Nicolae Ceaușescu.

Cum întrebarea firească care se ridică este, dacă acest personaj a existat cu adevărat, Ioanina Pavel vine cu răspunsul precizând că serialul are ca sursă de inspirație fapte reale:

“Acțiunea de a dezerta, din 1978, a lui Ioan Pacepa, care era într-adevăr un adviser foarte apropiat a lui Nicolae Ceaușescu și cam acolo se opresc asemănările, pentru că povestea lui este mai așezată. Omul era la o vârstă mai înaintată, noi am ales să mergem pe o poveste mai action, mai rapidă, mai entertaining cu Alex Secăreanu în rolul principal, care în caz că nu știți are vreo 38 de ani,” a dezvălui aceasta.

Un James Bond de România

Se pare că povestea aduce mai mult a 007, așa cum susține producătoarea: “chiar în faza de pitch, când încercăm să definim serialul, am stabilit că este undeva la mijloc, între James Bond și Thinker Taylor”, a precizat Ioanina Pavel.

Povestea se inspiră din evenimentele timpului, păstrându-se doar personajele istorice ca Nicolae Ceaușescu, precum și faptele istorice, “ care chiar dacă nu se pupă sută la sută, la nivel de s-au întâmplat chiar în aceeași fereastră,  în care se întâmplă și aceste defection, adică pacea de la Camp David, care a fost orchestrată parțial de Ceaușescu și Carter, acolo fizic. Practic, noi am adus acest eveniment mai aproape de evenimentele serialului nostru și evenimentele acestei dezertări, pentru tensiune, practic. Ne-am inspirat din mai multe fapte și am făcut  un puzzle care să ne ajute să avem o acțiune mult mai complexă, “ a dezvăluit aceasta.

Serialul va avea doar 6 episoade fiind un event miniseries, nemaiexistând posibilitatea de a se continuă povestea, după finalul acesteia.

Spy/Master a fost prezentat, în premieră, la Festivalul de la Berlin unde s-a bucurat de un real succes, ne-a dezvăluit Ioanina Pavel.

Cine vor juca rolurile Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu

“ Noi, la HBO am mai avut premiere în care arătam episoadele, înaintea premierei pe canal și întotdeauna la asta ne uităm, la reacțiile oamenilor, pentru că atunci când faci tv nu ai cum să vezi reacțiile oamenilor. Este o experiență foarte individuală. Dar am avut norocul ăsta să vedem reacțiile oamenilor. Românii au ras la gaguri din astea micuțe, gen sarmale, chestii pe care doar românii le știu, chestii de ale lui Ceaușescu. Ticuri de ale lui, ticuri de ale Elenei pe care Elvira Deatcu o face, Doamne! Elvira Deatcu face o Elena Ceaușescu absolut incredibilă,” a continuat producătoarea.

Și dacă tot veni vorba despre soții Ceaușescu, Claudiu Bleonț este cel care îl va întruchipa pe dictatorul comunist, Nicolae Ceaușescu, în serialul de pe HBO. Ioanina Pavel, a ținut să vină cu câteva detalii despre interpretarea magistrala a actorului, în acest serial:

“ Ia foarte multe ticuri verbale, rârâitul lui Ceaușescu, multe dintre expresiile lui. A văzut foarte multe youtube-uri, documentarul lui.(...) În plus, adaugă foarte mult din muscularitatea lui de actor, adică se simte că îl trage și îl face Ceausescul lui. Își pune amprenta, cum făcea Gary Oldman în Churchil. Asta vorbea el tot timpul cu  regizorul Chris Smith, cum să facă, să facă și el cum a făcut Gary Oldman pe Churchill. Adică, să împrumute trăsăturile care fac personajul reconoscibil publicului, dar în acealși timp, să îl tragă spre el, să îl facă al lui,” a descris Ioanina Pavel, secretele din spatele unui rol, cel mai probabil,  memorabil.

Cu o asemenea distribuție și poveste în spate, nu ne mai rămâne decât să așteptăm cu sufletul la gură luna mai și premieră serialului Spy/Master, pe HBO.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel