Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria

Ioana Mihăilă, sursa facebook
Descriere foto: Ioana Mihăilă, sursa facebook

Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătății, a depus, miercuri, 21 aprilie, jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria.

"Preluați astăzi un minister foarte complicat, ministerul Sănătății, într-o perioada extrem de dificilă de pandemie. Va doresc multă putere de muncă, mult succes. Să va integrați în echipa guvernamentală. Sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne da tuturor speranțe că lucrurile vor merge și mai bine.", a spus Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei

"Doresc Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și în acest caz să o sprijiniți pe doamna ministru, pentru că va avea enorm de multe probleme de rezolvat.", a precizat președintele României.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prima conferință de presă la preluarea mandatului

"Managementul defectuos şi lipsa de coordonare dintre diferite niveluri de asistenţă medicală au dus la situaţii precum transferul pacienţilor de la Foişor. Dar avem o şansă istorică să remediem măcar o parte dintre aceste probleme în perioada următoare.

Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi:

În primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. Am propus investiţii de 2,6 miliarde euro în infrastructura de sănătate în PNRR. Pot face diferenţa între viaţă şi moarte, între demnitate şi disperare pentru oameni.

În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni pregătiţi în funcţii de conducere. Competenţa este o necesitate, nu un moft , a precizat noul ministru al Sănătății, potrivit DC MEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 21 apr 2021, 21:31 | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience