Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru părinți: „Situațiile care se întâmplă mă sperie”. Actrița aduce în discuție cazul 2 Mai

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram

Ioana Ginghină a făcut o postare specială în mediul online destinată tuturor părinților de adolescenți. 

Întâmplările ce au avut loc în ultima perioadă în România se pare că au determinat-o pe Ioana Ginghină să tragă un semnal de alarmă public. Vedeta a făcut o postare mai amplă pe blogul ei personal, unde își exprimă îngrijorarea cu privire fenomenul care pare că acaparează din ce în ce mai mult tinerii: consumul substanțelor interzise. Actrița a adus în discuție cazul din stațiunea 2 Mai, unde doi tineri au fost spulberați din plin de pe trotuar de un șofer de 19 ani care consumase droguri înainte. Cu toate că acesta nu era la prima abatere de acest gen, părinții săi s-au arătat a fi extrem de surprinși de tragedia în care a fost implicat, motiv pentru care adulții ar trebui să fie mult mai prezenți în viața copiilor lor, consideră Ioana Ginghină.

„Nu vi se pare că lumea a luat-o razna? Că parcă acum, mai mult ca niciodată, ai senzația că tot răul din lume se întâmplă chiar lângă noi. Situațiile care se întâmplă mă sperie, dar și indiferența mă sperie.

O știre, pentru mine, tulburătoare a făcut valuri în media recent. Un tânăr de 19 ani a fost implicat într-un incident tragic, în care doi tineri nevinovați și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți. Și cel mai înspăimântător aspect este că acesta poate scăpa nepedepsit, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri similare.

Dacă avem un copil care învață bine și nu face probleme acasă, asta nu înseamnă că nu poate avea un anturaj care să fie un pericol pentru viața lui. Ni s-a demonstrat și asta în cazul fetei din Județul Neamț.”, a scris Ioana Gingihnă pe blogul său personal.

VEZI și: Ioana Ginghină, rețetă de ciorbă de oase: „Viitorul meu soț avea poftă. Pentru un gust de neuitat....” Este gata în câțiva pași simpli

Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru părinți

Ioana Ginghină trage astfel un semnal de alarmă pentru toți părinții care au acasă cel puțin un adolescent și căruia nu îi oferă atât de multă atenție precum acesta are nevoie. Deși aparențele pot spune că tânărul nu are probleme de niciun fel, vedeta spune că realitatea poate fi diferită, motiv pentru care adulții trebuie să fie constant atenți la anumite semnale.

„Este esențial să fim conștienți de anturajul adolescenților noștri. Dacă prietenii lor consumă droguri, este posibil ca și copilul nostru să simtă presiunea de a face la fel.
Dar nu trebuie să uităm un lucru crucial: responsabilitatea noastră de părinți nu se termină niciodată, dar mai ales în perioada adolescenței. Chiar dacă avem acasă un copil perfect, știm cu toții că mintea unui adolescent are „ape” adânci și uneori întunecate.

Nu putem să ne relaxăm ca părinți doar pentru că avem un copil mare care pare că se descurcă singur. NU SE DESCURCĂ!!! E mare, dar e tot copil. Este de datoria noastră să fim acolo pentru ei, să îi sprijinim și să îi îndrumăm, indiferent de vârstă sau circumstanțe.”, a continuat aceasta.

Citește și: Ioana Ginghină a vorbit cu fiica ei despre al doilea copil: „Dacă ar veni acum...”. Cum gestionează actrița relația cu Ruxi

„Nu putem ignora nici impactul rețelelor sociale”

Nu în ultimul rând, vedeta și-a dorit să tragă și un semnal de alarmă asupra impactului negativ pe care rețelele de socializare îl pot avea în acest caz. 

„Primul pas pe care trebuie să îl facem ca părinți este să nu ne închidem ochii. Trebuie să recunoaștem că pericolul este real și să ne mobilizăm pentru a-l combate. Chiar dacă copilul nostru nu se droghează, el poate deveni victima unui consumator de droguri, așa cum s-a întâmplat în cazul tragic de pe litoral în această vară.

Nu putem ignora nici impactul rețelelor sociale. Pericolele online sunt la fel de reale și pot fi chiar mai greu de monitorizat. Trebuie să ne educăm copiii despre riscurile asociate cu consumul de droguri și să le monitorizăm activitatea online într-un mod responsabil.

Este esențial să ținem sub control medicamentele cu prescripție medicală din casa noastră și să ne asigurăm că nu sunt accesibile copiilor noștri. Toate acestea fiind spuse, nu putem lupta împotriva acestei probleme singuri. Este la fel de important să ne unim forțele cu ceilalți părinți, cu școlile, autoritățile și organizațiile non-guvernamentale, pentru a ne asigura că școlile noastre sunt locuri sigure.”, a continuat ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel