Ioana Dichiseanu nu a trecut peste moartea tatălui ei: Este și primul Paște fără el. Am momente în care tind să cad pe o pantă depresivă

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Dichiseanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Dichiseanu, Facebook

Ioana Dichiseanu și Simona Florescu au povestit despre tradițiile și obiceiurile pe care le respectă de Paște.

Ioana Dichiseanu, împreună cu mama ei, Simona Florescu, au fost invitate în platoul emisiunii "Vorbește Lumea", de pe ProTV. Cele două au depănat amintiri legate de Paște și au dezvăluit cele mai prețioase momente pe care le au împreună cu regretatul artist Ion Dichiseanu.

"Respectăm toate tradițiile. Pentru mine, e o sărbătoare tristă Paștele, având în vedere cât a pătimit Iisus. E o durere, o tristețe. Este și primul Paște fără tata, însă și Paștele trecut a fost în spital. Era o speranță, o luminiță, știam că el încă e acolo și am putut să îi spun "Hristos a înviat!" Nu am petrecut Paștele fizic împreună, dar era acolo. Cred că și a cum spiritul lui o să fie împreună cu noi, pentru că e prezent cu noi în fiecare zi, inclusiv în cuvintele și frazele pe care le rostim.

Cea mai mare grijă a mea în copilărie de Paște era să nu se stingă lumânarea. Eram încântată că eu eram cea care intra prima în casă cu lumina.", a spus fiica lui Ion Dichiseanu, în emisiunea de pe ProTV.

"El iubea toate sărbătorile și ne bucuram împreună noaptea de Înviere, nu exista să nu luăm lumină, luam masa. După ce veneam de la biserică, ne așezam cu toții la masă și asta era cea mai mare bucurie." , a  completat și Simona Florescu, fosta so'ie a artistului

Ion Dichiseanu și-a pierdut credința, după ce i-a murit mama

"De când a pierdut-o pe mama lui își cam pierduse credința. Și când am rămas eu însărcinată a scris o poezie în care îi mulțumea lui Dumnezeu că i-a trimis acest copil. Atunci a început să creadă iar în Dumnezeu. Când avea perioade grele spunea "Nu mă lasă pe mine Dumnezeu.", a spus  Simona Florescu.

Festivalul organizat pentru comemorarea marelui artist va avea loc în luna mai

"Acum, în perioada asta ne ocupăm de organizarea festivalului pentru tata, pentru că se împlinește și un an de când el a plecat fizic dintre noi. Acesta va avea loc la Adjud, pentru că tata de acolo s-a născut. Pentru noi, sărbătorile acestea sunt un pic aglomerate, dar e mai bine, pentru că am momente în care tind să cad pe o pantă depresivă, nu mai e sărbătoarea cum erau odată.", a mai dezvăluit Ioana Dichiseanu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel