Ioana Dichiseanu, dezvăluri NEȘTIUTE din familia tatălui său: „Au fost deportaţi în Austria, Salzburg”

Data publicării:
Ion Dichiseanu și fiica lui, sursa facebook
Descriere foto: Ion Dichiseanu și fiica lui, sursa facebook

Ioana Dichiseanu a făcut dezvăluiri inedite despre familia tatălui său și despre războiul prin care au fost nevoiți să treacă. 

Ioana Dichiseanu a povestit pe rețelele de socializare cum trăieşte războiul din Ucraina prin prisma amintirilor spuse cândva de tată său. Fiica lui Ion Dichiseanu a mărturisit prin ce momente grele a trecut familia tatălui său, în urmă cu mai mulți ani, când au fost victimele unui război, care i-a marcat profund.

„1944. Anul în care am întors armele împotriva Germaniei şi am devenit, din aliaţi, inamici. Anul în care, după cum tata îmi povestea, o parte din familia Dichiseanu a fost evacuată, din casa de la Adjud , cu arma la tâmplă. Evacuarea a fost făcută chiar de către soldatul pe care bunica Agapia şi bunicul Ştefan îl invitau la masă. Au fost deportaţi în Austria, Salzburg. Într-un lagăr în care au stat aproape un an de zile.

gPe drum, trenul în care se aflau era să fie aruncat în aer şi surorile au trecut milimetric pe lângă viol. Au scăpat de ambele. Au scăpat şi de bombardamente Au fost aduşi înapoi acasă pentru că bunicul Ştefan a refuzat să rămână să lucreze în Austria . A urmat , după război, foametea. Dar au răzbit. Tata nu s-a plâns niciodată de nimic. Vorba lui era: „Trec eu şi peste asta!” Dacă va întrebaţi cine este băieţelul din poză , este Ion Dichiseanu. La Salzburg în 1944″, a fost mesajul postat de Ioana pe Facebok.

 

Maia Morgenstern, gest IMPRESIONANT pentru oamenii aflați în suferință din cauza RĂZBOIULUI

Maia Morgenstern a luat decizia de a face un gest umanitar, după ce a văzut cum stă situația la granița cu România. Marea actriță și-a pus la dispoziție un apartament, pentru a ajuta familiile nevoiașe, care au fugit din calea războiului dintre Rusia și Ucraina. 

"M-am tot gândit. M-am hotărât Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi. O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale. Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții sa profite de buna credință a oamenilor de bună credință.

Da, sunt perfect conștientă ca există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat:Omenia trebuie să primeze.Bunătatea", a scris  Maia Morgenstern pe Facebook.

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel