Intoleranța la Histamină. Totul despre boala rară cu care a fost diagnosticată ADDA. Interviurile Spectacola

Data actualizării: | Data publicării:
LIVE

Adda și dr. Rareș Simu, specialist în Imunologie și Alergologie, vin la Interviurile Spectacola, sâmbătă, de la ora 13:00, pentru a explica ce este Intoleranța la Histamină, care sunt simptomele, cum poate fi depistată și care sunt tratamentele care le pot face viața mai ușoară pacienților. 

În urmă cu un an, Adda a ajuns la spital, de urgență, cu o formă atipică de reacție alergică: urticartie dermografică și edem în gât. 

„Mă sufocam. Simțeam cum mi se îngustează gâtul”, a mărturisit Adda în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Au urmat multe zile grele pentru artistă, care trăia cu teama că ar putea oricând să mai treacă printr-un astfel de episod care îi punea viața în pericol. Nu știa ce are și nici ce i-a declanșat acele reacții. Starea ei de sănătate nu dădea semne de ameliorare, astfel că a început să fie îndrumată de către medici să facă o serie de investigații. După câteva luni, problema de sănătate a artistei a primit un nume: Vedeta a fost diagnosticată cu Intoleranță la Histamină, o afecțiune rară. De acolo, a început lupta ei pentru a-și recâștiga sănătatea.

Intoleranța la Histamină înseamnă un dezechilibru între histamina din corp și capacitatea de degradare a acesteia. Persoanele cu intoleranță ca histamină au un deficit de  diaminooxidază (DAO), enzima care se ocupă de metabolismul histaminei.


Tratamentul pentru această afețiune implică și un regim alimentar extrem de restrictiv, din care sunt eliminate alimentele cu un conținut ridicat de histamină. De asemenea, alcoolul este interzis în cadrul acestui regim și sunt contraindicate multe medicamente. 

Adda a slăbit 11 kilograme 

 

Deși nu este un regim de slăbit, Adda a topit 11 kilograme în timpul tratamentului. 


Astăzi, artista vine la Interviurile Spectacola pentru a povesti cum a fost drumul ei spre vindecare și cum arată viața pentru un pacient diagnosticat cu această boală.

Dr. Rareș Simu, specialist în Imunologie și Alergologie, ne explică ce este Intoleranța la Histamină, care sunt cauzele, simptomele, cum poate fi descoperită, care sunt riscurile acestei boli și cum o putem trata. 

 


Ce este Intoleranța la Histamină, care sunt cauzele, factorii de risc, dar și cum se poate trata, aflați sâmbătă, de la ora 13:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola,  DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel