Intervenție de salvare a unui pui de barză. Micuțul a trântit la pământ de rafalele puternice de vânt

Data actualizării: | Data publicării:
Un pui de barză a fost salvat de pompieri, după ce trântit la pământ de vijelie, foto ISU Giurgiu
Descriere foto: Un pui de barză a fost salvat de pompieri, după ce trântit la pământ de vijelie, foto ISU Giurgiu

Un pui de barză căzut din cuib din cauza vântului care a bătut cu putere în judeţul Giurgiu a fost salvat de pompierii giurgiuveni şi repus în cuib cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, a informat ISU Giurgiu.

"În seara zilei de sâmbătă, 31 iulie, în urma vijeliei de cod portocaliu, un cetăţean din localitatea Plopşoru, vecin cu un cuib de barză, a observat că un pui de barză a fost trântit la pământ de rafalele puternice de vânt. Cum puiul încă nu ştia să zboare, cetăţeanul şi-a dat seama că acesta se află în pericol şi nu mai poate ajunge singur acasă, în cuibul situat la aproximativ zece metri înălţime, motiv pentru care a sunat la 112 şi a cerut sprijinul pompierilor", au informat reprezentanţii ISU Giurgiu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu al ISU Giurgiu cu o autospecială de lucru la înălţime.

Echipajul de intervenţie a luat puiul căzut la pământ şi l-a urcat din nou în cuib folosind scara autospecialei de lucru la înălţime.

 


În localitatea Plopşoru, berzele îşi fac, de mai mulţi ani, cuiburi pe stâlpii de telegraf, iar localnicii chiar se mândresc când o barză îşi face cuib în vecinătatea lor şi şi arată grijă faţă de aceste păsări, notează Agerpres.

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel