Înțepături la inimă. Ce trebuie să știi dacă te confrunți cu asemenea afecțiuni

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Înțepăturile la inimă reprezintă o problemă comună în rândul oamenilor, dar acestea nu reprezintă întotdeauna o problemă gravă.

Înțepăturile la inimă sunt catalogate după frecvența cu care apar, dar în majoritatea cazurilor nu sunt periculoase. Sunt percepute ca o senzație de durere ascuțită, ca un impuls. De cele mai multe ori apar în partea stângă a pieptului, chiar în dreptul inimii și au o durată scurtă, de câteva secunde. 

Stresul, emoţiile puternice, examenele, necazurile, lipsa de calciu și magneziu din organism, dar și efortul fizic și intelectual intens sunt responsabile de înţepături de inimă.

Cauzele unor înțepături la inimă

Aceste dureri apar pe fondul unor mişcări bruşte, după un efort intens efectuat cu brațele. Nevralgiile intercostale sau, cum se numesc în popor, junghiurile reprezintă o altă cauză a apariției înțepăturilor de la nivelul inimii. Schimbările de temperatură pot provoca contracturi musculare, inflamații ale articulațiilor dintre coaste și stern, sau, mai grav, traumatisme ale toracelui. 

Cele mai predispuse persoane pentru înțepături la inimă sunt cei care depun efort fizic constant sau care au o profesie sedentară. De asemenea, persoanele care petrec mult timp la birou, în fața calculatorului, fără a lua pauze sau a se afla într-o poziție corectă și confortabilă a posturii corpului. Șoferii care parcurg des drumuri lungi și petrec o mai bună perioadă din timp într-o manieră tensionată. 

 

Stresul, emoțiile puternice, necazurile, lipsa de calciu și magneziu din organism, dar și consumul de alimente la ore târzii favorizează aceste înțepături la inimă. 

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel