Înțeapă un ac într-o banană și vezi ce se întâmplă.Acest truc este super util!

Data publicării:
Sursa foto: captură YouTube/ How To Make Sushi
Descriere foto: Sursa foto: captură YouTube/ How To Make Sushi

Bananele nu sunt doar niște fructe foarte delicioase, ci și super sănătoase. Consumul a două banane pe zi poate face minuni pentru sănătatea ta, de exemplu. Dar v-ați gândit vreodată să înfigeți un ac într-o banană? Probabil că nu, dar ar trebui să o faci, pentru că este super la îndemână.

Cine s-ar fi gândit că folosirea unui ac ar fi de atâta ajutor atunci când vine vorba de decojirea unui fruct? Bărbatul din videoclipul de mai jos a făcut-o, iar rezultatul este destul de uimitor. El începe de sus, înțepând acul în banană și apoi îl mișcă de la stânga la dreapta, prin pulpa bananei. Apoi, se deplasează câțiva centimetri în jos și repetă procesul, până când ajunge la bază, potrivit .tips-and-tricks.co

Truc de magie

Și când deschide banana... Întreaga bucată de fruct a fost deja tăiată în felii! În acest fel, puteți mânca cu ușurință banana imediat după ce ați decojit-o. Bărbatul are și un sfat amuzant: folosește acest truc fără ca prietenul tău să vadă ce faci. Lasă-l apoi să descojească singur banana și să vadă cum iese deja tăiată în felii. Vor crede că ai făcut un truc magic!

Puteți vedea instrucțiunile cu acul în videoclipul de mai jos la minutul 1:47 :

Trucuri practice pentru ca bananele tale să nu se strice1. Atârnați-vă bananele

Bananele vor începe să se coacă din momentul în care sunt luate din copac. De îndată ce sunt smulse, tulpina va începe să elibereze gaz etilenă. Cu toate acestea, coacerea este încetinită atunci când agățați fructele. În plus, veți evita să vă învinețiți bananele pe chiuvetă sau pe bolul de fructe. Bineînțeles că vă puteți face propria construcție pentru a le agăța.

2. Cumpărați banane verzi

Dacă ne aflăm în supermarket și încercăm să alegem între bananele verzi și cele galbene, de multe ori optăm pentru cea de-a doua variantă. Pur și simplu, par mai gustoase! Totuși, este mai bine să alegem varianta verde. În acest fel, vor fi bune de mâncat după ce se vor coace puțin mai târziu. Sau să faci din ele un deliciu gustos atunci când sunt prea coapte!

3. Învelește tulpina în folie de plastic

Îți amintești de etilenă? Gazul pe care îl degajă tulpina? Există o modalitate de a preveni ca acesta să accelereze procesul de coacere! Pur și simplu înfășori tulpina în niște folie de plastic sau folie de aluminiu. Cel mai bine este să faceți acest lucru pentru fiecare banană în parte.

4. Pune fiecare banană coaptă în frigiderul tău

 Probabil că nu ai mai văzut asta până acum și nici nu ai decis că acolo ar trebui să păstrezi savurosul fruct galben. Dar este adevărat: păstrarea bananelor galbene și coapte în frigider poate prelungi durata de viață a fructului. Cu toate acestea, nu este o idee bună să faci acest lucru cu bananele verzi.

5. Congelează-ți bananele

O altă modalitate de a vă păstra bananele bune, este prin congelare! Sfatul nostru este să faci acest lucru atunci când sunt coapte. Nu aruncați de fapt fructul întreg acolo, cu tot cu coajă și tot, dar asigurați-vă că măcar le decojiți. Ai putea, de asemenea, să tai preventiv banana în bucăți. Acest lucru va face ca totul să fie mult mai ușor dacă doriți să folosiți fructele congelate într-o rețetă la un moment dat!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel