Întâlnire cu Arta. Radu Stancu, totul despre filmul SPRE NORD / TO THE NORTH

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 


Săptămâna aceasta, Radu Stancu, producător de film, vine în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre SPRE NORD  / TO THE NORTH, un thriller psihologic care a intrat în cinematografe pe 17 martie. 

 


Inspirat din fapte reale, SPRE NORD  / TO THE NORTH surprinde o parte a exodului uman, de după 1990, din țările de est ale Europei. Vrăjiți de „visul american”, mulți tineri au decis atunci să-și părăsească țara, chiar și cu riscul pierderii propriei vieți. 

Unul dintre aceștia este și Dumitru, personajul român din Spre Nord, un tânăr care a încercat să traverseze Atlanticul clandestin, în 1996, la bordul unui cargobot. 

Dumitru este descoperit, ascuns printre niște containere metalice, de Joel, un marinar credincios filipinez. Știind că tânărul riscă să fie aruncat peste bord dacă va fi descoperit de căpitan și ofițeri, Joel intră într-un joc periculos de a-l salva, implicându-și echipajul, credința în Dumnezeu și deopotrivă, viața unui om nevinovat.

 

 

Spre Nord se află printre puținele filme românești care aduc în fața publicului o producție complexă de la creație până la execuție: 

inspirat din fapte reale - chasing American Dream în anii ‘90

coproducție europeană între 5 țări

cast internațional (Filipine, Taiwan, Franța, Bulgaria)

locații de filmare inedite, național și internațional - nave de transport containere maritime - filmat în România, Grecia și Oceanul Atlantic 

echipă formată din profesioniști din toate țările co-producătoare & beyond

dialoguri în peste 5 limbi (engleză, tagalog, spaniolă, română, bulgară, mandarină)

 

Balaur - Nominalizat la Gopo

De asemenea, Radu Stancu va vorbi și despre producția Balaur, film inspirat din fapte reale, care aduce în fața publicului o poveste extrem de mediatizată: povestea de dragoste cu final tragic, dintre un elev și profesoara sa. 

Filmul românesc „Balaur„/„A Higher Low“, în regia lui Octav Chelaru, este nominalizat la Premiile Gopo.

Din distribuție fac parte Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraș, Richard Bovnoczki, Ana Maria Moldovan, Oana Ștefănescu, Marian Râlea, Gabriel Spahiu, Codrina Pătru, Ilinca Hărnuț, Ilinca Neacșu, Tiberiu Enache, Gabi Anton, Octavian Costin, Kostas Mincu.

„Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales când adolescentul începe să se spovedească preotului”, se arată în sinopsisul filmului. 


ALIS - documentar emoționant despre ororile trăite de adolescentele aflate în centrele de plasament columbiene

“ALIS” spune povestea profundă și dureroasă, dar plină de speranță, dragoste și muzică, a unor adolescente aflate în centrele de plasament columbiene, care închid ochii și visează la o colegă de clasă fictivă, cu speranța de a opri cercul vicios al violenței din jurul lor și de a visa la un viitor mai bun.

„ALIS” este un documentar ce spune o poveste universală. O poveste reală, care de cele mai multe ori nu are și un final fericit. O poveste profundă și puternică, plină de râsete, dragoste și muzică, care se întâmplă în locul cel mai puțin așteptat. Premiat în cadrul Berlinale 2022 cu Ursul de Cristal și cu trofeul Teddy Award pentru cel mai bun documentar, “ALIS” este o coproducție a trei țări, România prin compania deFilm, alături de Columbia (Casatarantula) și Chile (Pantalla Cines).


Despre Radu Stancu


Absolvent al UNATC din București, alumni al EAVE Producer’s Workshop, EAVE Ties That Bind, EAVE Marketing Workshop, din 2009 producătorul Radu Stancu deține deFilm - casă de producție și distribuție cinematografică, construind până în prezent un portofoliu divers de producții de film ambițioase: de la scurtmetraje și lungmetraje, de la ficțiune și animație, până la film documentar, videoclipuri și spoturi TV. Cu atenția îndreptată spre inovație, stilistică variată și originalitate, producțiile sale de film au adus împreună producători și colaboratori de succes din Europa, Asia sau America Latină și au fost prezentate și premiate în festivaluri de film internaționale precum: Veneția, Cannes, Berlin, Locarno, IDFA, Karlovy Vary, Busan sau AFI –  ex. „Alis”, regizat de Clare Weiskopf și Nicolas Van Hemelryck – Ursul de Cristal și Teddy Award  la Berlinale 2022  și  „Spre Nord”, regizat de Mihai Mincan, cu premiera mondială la Veneția 2022, în secțiunea competitivă „Orizzonti”, premiat de critica independentă de film cu Premiul Bisato D’Oro pentru Cel Mai Bun Film.

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 25 martie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201      

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania           

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare: 

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/       

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola      

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en       

Site: https://www.spectacola.ro/        

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola       

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel