Întâlnire cu Arta: Liviu Lucaci, tot ce trebuie să știi despre admiterea la UNATC / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

Emisiunea „Întâlnire cu arta”, difuzată săptămânal pe Spectacola și DC News, își propune să vă introducă cu fiecare ediție în lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă. Dacă până acum, ați putut afla diferite secrete și informații inedite chiar de la actori de renume de la noi din țară, de data aceasta, veți putea afla ce presupune această meserie, care sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă orice actor, dar și la ce provocări trebuie să te aștepți, dacă și tu aspiri la această meserie, chiar de la Liviu Lucaci, Rectorul UNATC, facultate care formează anual zeci de actori străluciți, regizori și nu numai, întrucât domeniile facultății sunt extrem de diverse, tehnologia formând noi și noi meserii de la an, la an.

„Tinerii care vin aici trebuie să știe că intră într-o lume puțin altfel, în care poate ce li s-a spus de acasă sau în liceu că nu au voie să facă, la noi sunt îndemnați. Asta nu înseamnă haos, ci niște reguli noi, iar regulile acestea îi îndeamnă pe tineri să se exprime pe ei înșiși, să afle cine sunt și să îndrăznească. La noi, greșeala face parte din procesul pedagogic. Ești îndemnat să încerci, deci să greșești. În felul ăsta afli cine ești, îți găsești parteneri în lume, pentru că lucrăm cu diferiți parteneri. Deci pregătirea principală este curajul pentru a da la UNATC.”, a declarat Liviu Lucaci, Rector UNATC, în cadrul emisiunii.


Așadar, tinerii care aspiră la o meserie artistică, trebuie să știe că la UNATC vot găsi o gamă largă de profesii din care pot alege, după cum ne spune chiar rectorul facultății, în cadrul emisiunii.

„Noi avem multe meserii artistice pentru care pregătim studenți. Arta actorului, regie de teatru, coregrafie, păpuși marionete, regie de film, studii teatrale, scenografie, imagine de film, multimedia, unde intră sunet și imagine, animație digitală, scenaristică, filmologie, scriere dramatică, sunt multe meserii artistice. Acești oameni sunt în aceeași clădire, deci vor crea echipe artistice, se vor cunoaște.”, ne mai dezvăluie Liviu Lucaci.

Cu toate aceste informații de interes, dar și cu multe altele, precum ar fi activitățile și caravanele care se desfășoară anual în UNATC, vă așteptăm sâmbătă, 22 iulie.

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 22 iulie, ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201                  

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                       

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                    

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                   

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                      

Site: https://www.spectacola.ro/                       

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola        



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel