Înmormântarea lui Benone Sinulescu va fi oficiată de un sobor de preoți. Ce a anunțat soția regretatului artist

Data actualizării: | Data publicării:
Benone Sinulescu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Benone Sinulescu, sursa foto Facebook

Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani și a lăsat multă durere în urmă. Ce anunț a făcut soția regretatului artist despre slujba de înmormântare. 

Vestea morții lui Benone Sinulescu a întristat o țară întreagă. Marele artist s-a stins din viață la 84 de ani, după ce a avut mai multe probleme la plămâni. Cu o zi înainte să își dea ultima suflare, a fost sărbătoare în familia regretatului artist. Femeia a povestit că cei doi au sărbătorit 40 de ani de la căsătorie.


”Pe 17 dimineaţa am vorbit cu el, la patul său. I-am spus ceva de genul Mi-a dat imediat din cap, în timp ce eu adăugam ca pentru amândoi, că tocmai se împliniseră 40 de ani de când ne căsătorisem.


Parcă a vrut să trăiască şi această zi, ca şi cum ar fi ţinut să împlinească şi asta, să-şi încheie toate socotelile cu lumea asta, dar şi să aibă astfel grijă de mine încă o dată!”, a declarat pentru Impact, Elena Sinulescu.


Benone Sinulescu va fi înmormântat duminică la cimitirul „Eternitatea” din Arad, potrivit declarațiilor făcute de Elena Sinulescu, soția regretatului interpret. Corpul neînsuflețit al regretatului artistului se află acum în foaierul Teatrului de Stat din Arad. Duminică, marele interpret va fi condus pe ultimul drum de un sobor de preoți care va oficia și slujba de înmormântare. 


„Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu.


Va fi un număr mare de preoţi, fiindcă, spre exemplu, Preasfinţitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al soţului meu, tocmai ce m-a sunat să mă anunţe că va trimite doi preoţi la slujba de înmormântare.


Cred că şi vicarul episcopal al locului va fi şi el prezent”, a adăugat soția regretatului artist. 

 

Buzoienii îi pot aduce un ultim omagiu chiar la unul dintre stejarii plantați de regretatul artist:

 

„Maestrul Benone Sinulescu a plecat să cânte doinele Buzăului în lumea celor drepţi. Născut pe 24 mai 1937, la Siriu, Benone Sinulescu a fost şi rămâne un «ambasador» şi un simbol ai Buzăului, prin muzica şi dragostea pentru locurile natale. Buzăul şi întreaga ţară l-au preţuit mereu. Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face în cele două locaţii comemorative: Piaţa Dacia, în faţa Primăriei şi Parcul Crâng, la stejarul ce îi poartă numele”, a transmis Primăria Buzău.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel