Îngrijorare. Demisii în masă, mișcare de amploare pe rețelele sociale

Data publicării:
Foto Pixabay/ Lukas Bieri
Descriere foto: Foto Pixabay/ Lukas Bieri

Cercetări recente efectuate de Microsoft privind indicele tendințelor de lucru din 2021, au arătat că 41% din forța de muncă are în vedere să-și părăsească angajatorul în acest an.

Alte statistici arată rezultate similare. Potrivit Departamentului Muncii din SUA, un număr record de 4 milioane de oameni au renunțat la slujbe în aprilie 2021, începând ceea ce se numește perioada „Marii Demisii”. Oamenii au început privească viața altfel. În timp ce unii și-au dat seama cât timp petrec cu drumul până la muncă și înapoi acasă vor să continue să lucreze de la distanță, alții au simțit epuizarea supraîncărcării digitale și lipsa conexiunilor. În același timp, companii precum Apple anunță amânarea întoarcerii la birou până în octombrie, odată cu creșterea variantei Delta, notează Forbes.

 

Angajații pretind mai multă flexibilitate, definind munca hibridă ca fiind cea mai bună alternativă la locul de muncă post-pandemic pentru a se adapta la actualul context. Un raport al TINYpulse arată că 62,8% dintre liderii de resurse umane spun că munca hibridă optimizează performanța angajaților.

 

Citește continuarea pe DCBusiness.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel