Îngrijirea ochilor. Măsuri pentru a preveni pierderea vederii mai târziu

Data publicării:
Foto Unsplash/ Nonsap Visuals
Descriere foto: Foto Unsplash/ Nonsap Visuals

Problemele de vedere devin mai frecvente odată cu vârsta. Iată cum îți poți proteja sănătatea ochilor. 

Incidența orbirii și a problemelor de vedere crește drastic până la vârsta de 75 de ani, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). În general, majoritatea adulților mai tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, au o vedere relativ sănătoasă, potrivit Asociației Americane de Optometrie.


Cu toate acestea, există măsuri pe care le puteți lua atunci pentru a vă proteja vederea mai târziu în viață. 


Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să vă verificați ochii în mod regulat. Pentru a asta, faceți un examen oftalmologic complet cu dilatare. 


Acesta este singurul test care îi va permite unui oftalmolog să vadă dacă aveți urme timpurii ale vreunei boli oculare. Acest lucru este important, deoarece multe boli oculare, cum ar fi glaucomul, degenerescența maculară legată de vârstă și boala diabetică a ochilor, de obicei nu au semne de avertizare - un examen este singura modalitate de a detecta aceste probleme într-un stadiu incipient. 


Testul vă va spune, de asemenea, dacă aveți nevoie de ochelari sau lentile de contact pentru a vă ajuta să vedeți mai clar.


Există o serie de comportamente legate de stilul de viață care pot ajuta la prevenirea pierderii vederii. 


Printre acestea se numără protejarea ochilor de razele ultraviolete (UV) dăunătoare de la soare, care pot deteriora ochii în timp, notează American Optometric Association.

 

Citește și: Cori Grămescu: 4 pași simpli către silueta mult visată. Cum îți setezi creierul pentru SLĂBIT 


Asigurați-vă că purtați ochelari de soare cu protecție UV-A și UV-B. De asemenea, ar trebui să folosiți cremă de protecție solară în jurul ochilor și să purtați o pălărie sau o vizieră pentru o protecție suplimentară.


Ochii dvs. au nevoie, de asemenea, de protecție împotriva luminii cu lungime de undă scurtă emisă de majoritatea dispozitivelor digitale și de cele mai noi lumini LED și fluorescente. 


Expunerea continuă la aceste lungimi de undă poate deteriora lent retina, ducând la probleme de vedere mai târziu în viață. Sunt disponibili ochelari speciali pentru a bloca aceste lungimi de undă în timpul utilizării dispozitivelor.


Fumatul vă expune ochii la substanțe chimice nocive și crește riscul de probleme de vedere, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă și cataracta.


În cele din urmă, o alimentație echilibrată și practicarea regulată a exercițiilor fizice contribuie în mare măsură la îmbunătățirea sănătății generale, inclusiv a sănătății ochilor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel