Ingredientul periculos pe care-l mâncăm zilnic. Ciurea: Distrugere! Produce migrene, amețeli, oboseală cronică

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Mehrpouya H
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Mehrpouya H

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai bun supliment alimentar pentru organism și despre ingedientul periculos pentru sănătate.

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea  susține că mâncarea naturală este ”cel mai bun supliment alimentar” pentru organism.

"Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase.

Un exemplu: E951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi... Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri.

Sănătate!", a scris medicul Vlad Ciurea, pe rețelele de socializare.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

MONODIETA. Cum slăbești mâncând același aliment în fiecare zi. Dr. Bilic: E o pauză luată de la mâncare

Monodieta poate părea regimul miraculos care să te scape rapid de mai multe kilograme în plus. În cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV, dr. Mihaela Bilic a explicat ce presupune această dietă, cui îi este recomandată și cât timp poate fi urmată. 

 

Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă. 

„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.

Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. 

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel