Ingredientul natural care ameliorează durerile de stomac și balonarea abdominală 

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Mesele bogate aduc adesea cu ele diverse probleme de sănătate, cum ar fi balonarea abdominală, arsuri la stomac sau dureri de stomac.  

Mesele copioase aduc adesea cu ele diferite probleme de sănătate, cum ar fi, de exemplu, balonare abdominală, arsuri la stomac sau dureri de stomac. 

Dar, așa cum explică Salena Sainz, farmacist și nutriționist, există un ingredient care ne ajută să ameliorăm toate aceste simptome în mod natural: extractul de lemn dulce.

Cunoscută pentru că este o plantă medicinală cu importante proprietăți antispastice și antiinflamatoare asupra mucoasei gastrice, lemnul dulce previne problemele digestive și ameliorează senzația de balonare, gazele și flatulența odată ce acestea au apărut.

Potrivit lui Sainz, datorită principiilor sale active, ajută la „calmarea iritației gastrice” și, în plus, poate fi combinată cu ghimbir și luată în diverse moduri pentru a-și atinge mai ușor beneficiile.

De asemenea, experta explică și ghidul nutrițional FODMAP și oferă o serie de sfaturi pentru a evita balonarea abdominală care poate apărea în timpul zilei.

Te-ar putea interesa și: Ce mănâncă medicul Mihail Pautov în fiecare zi. „Asta consum eu pentru a menține sănătatea creierului”

Proprietățile extractului de lemn dulce

Extractul de lemn dulce, obținut din rădăcina plantei de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), a fost utilizat tradițional în scopuri medicinale datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Acestea sunt cele cinci beneficii principale:

Proprietăți antiinflamatorii: Extractul de lemn dulce  conține compuși cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Acest lucru poate fi benefic în tratarea unor afecțiuni precum artrita, bolile tractului gastrointestinal și bolile respiratorii.

Ameliorarea disconfortului digestiv: Acest ingredient ajută, de asemenea, la ameliorarea problemelor digestive cum ar fi arsurile la stomac, ulcerul gastric, gastrita și sindromul colonului iritabil. Componentele din lemn dulce ajută la protejarea mucoasei stomacului și la reducerea inflamației la nivelul tractului gastrointestinal.

Susținerea sistemului imunitar: Diverse studii sugerează că poate avea proprietăți imunomodulatoare, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reglarea și întărirea sistemului imunitar. Acest lucru poate fi util în combaterea infecțiilor virale și bacteriene, precum și pentru îmbunătățirea răspunsului imunitar general al organismului.

Te-ar putea interesa și: Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”

Acțiune expectorantă și ameliorarea tusei: Lemnul dulce a fost folosit de mult timp ca remediu natural pentru a ameliora tusea și pentru a promova eliminarea mucusului. Proprietățile sale expectorante pot ajuta la deschiderea și eliminarea mucusului din căile respiratorii, ceea ce poate fi benefic în cazuri de răceală, gripă și bronșită.

Efect antiviral: Extractul de lemn dulce ar putea avea proprietăți antivirale, în special împotriva anumitor viruși precum herpesul și gripa, conform mai multor studii științifice, notează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel