Ingredientul de care trebuie să te ferești. Se găsește în multe alimente. Carmen Brumă, avertisment: „Crește riscul de boli cardiovasculare, renale și hepatice”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit care este unul dintre ingredientele pe care trebuie neapărat să le eviți. 

Există mai multe ingrediente nesănătoase, pe care ar trebui să evităm să le consumăm, însă unul dintre acestea este cu atât mai mult de înlăturat din meniul nostru, spune Carmen Brumă. Partea cea mai dificilă este că se regăsește într-o gamă destul de largă de alimente, motiv pentru care trebuie să citești atent eticheta și să te asiguri că el nu se regăsește în lucrurile pe care le consumi frecvent. În caz contrar, te expui unor riscuri destul de mari, mai ales dacă-l consumi în mod regulat, spune nutriționistul,

„Siropul de glucoză și fructoză, pe care îl găsim în foarte multe produse, de la cozonac, biscuiți, pâine, sosuri pentru salate, este periculos în special din următoarele motive:

1. Crește grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală, cel mai periculos tip de grăsime.

2. Crește riscul de boli cardiovasculare, renale și hepatice.

3. Dereglează hormonii sațietății  .

4. Scade capacitatea creierului de a percepe plăcerea, cauzând rezistența la dopamină. Așadar, dacă găsești printre ingredientele unui produs siropul de glucoză/ fructoză, evită acel produs.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

Citește și: Vlăduța Lupău a dezvăluit sexul celui de-al doilea bebeluș! Va deveni mămică de băiat sau de fetiță?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Cu ce e diferită grăsimea viscerală de celelalte tipuri

Pentru a înțelege ce este mai exact grăsimea viscerală și de ce aceasta este mai periculoasă decât restul, Carmen Brumă explica în trecut acest termen, care, în timp, poate duce la probleme destul de grave de sănătate. Mai mult, aceasta este și cea mai dificilă de îndepărtat, întrucât este depozitată adânc, în abdomen. 

„Grăsimea viscerală este diferită de grăsimea subcutanată și este considerată cel mai periculos tip de grăsime, pentru că este depozitată adânc, în interiorul abdomenului, înconjurând organe vital, cum ar fi stomacul, ficatul, intestinele, iar dacă depășește o anumită cantitate, devine factor de risc pentru bolile cardiovasculare sau diabet de tip 2. Ea poate fi măsurată cu ajutorul unei analize într-un centru specializat sau cu ajutorul unui cântar inteligent.”, a declarat Carmen Brumă, pe rețelele de socializare în trecut.

VEZI și: Câștigător Survivor România 2024. Jador spune cine va câștiga în viziunea sa / video

Cum scapi de grăsimea viscerală

Există totuși trei sfaturi importante, când vine vorba de grăsimea viscerală, pe lângă recomandarea oferită de antrenoare mai sus. Dacă iei în considerare toate aceste lucruri, vei reuși să atingi kilogramele dorite într-un timp destul de scurt, dar te vei bucura și de o stare de sănătate foarte bună. 

„Iată câteva măsuri care te ajută să previi grăsimea viscerală:

1. Diminuează consumul de zahăr și evită produsele care au printre ingrediente siropul de glucoză, fructoză.

2. Crește consumul de fibre, în special de fibre solubile pe care le găsești în legumele cu boabe, morcov, broccoli, semințe de in, floarea soarelui.

3. Fă antrenamente în zona 2 de efort, de intensitate moderată și durată mai mare, dar și antrenamente pe intervale, în care să alternezi intensitatea crescută cu perioadele de repaos.”, a mai spus ea.

Te-ar putea interesa și: Gina Pistol va prezenta MasterChef? Videoclipul prin care Smiley le-a dat de gândit fanilor: „Abia aștept să te văd la ProTV, Gina”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel