Înghețată de ciocolată amăruie. Se prepară foarte rapid, acasă

Înghețată cu ciocolată amăruie, sursa pixabay/ autor tresojos
Descriere foto: Înghețată cu ciocolată amăruie, sursa pixabay/ autor tresojos

Înghețata de ciocolată amăruie este perfectă pentru zilele călduroase de vară și se prepară foarte ușor în casă.

INGREDIENTE: 

8 galbenușuri

175 gr zahăr brun

1 l lapte

200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți

250 gr pudră de cacao

MOD DE PREPARARE:  Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
 Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
 Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 iun, 23:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play