Înghețată de brânză de capră cu pere caramelizate. Cea mai delicioasă rețetă

Inghetată, sursa unsplash/ autor Sigmund
Descriere foto: Inghetată, sursa unsplash/ autor Sigmund

Inghețată de brânză de capră cu pere caramelizate este extrem de gustoasă, potrivită pentru zilele toride de vară.

INGREDIENTE: 

600 ml smantana dulce pentru gatit (15%)
40 gr miere
120 gr branza de capra maturata
4 galbenusuri
50 gr zahar

Pere caramelizate 

4 pere aromate mai mici 
40 gr unt
40 gr zahar
2 prize anason macinat
1 priza scortisoara macinata
50 ml brandy de mere

MOD DE PREPARARE:  Infierbantati smantana cu mierea si branza de capra sfaramata (curatata de coaja), incet, pana branza de topeste. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte. Separat frecati cu telul galbenusurile si zaharul. Incet, incepeti sa turnati amestecul de smantana peste oua, timp in care amestecati neintrerupt cu telul. Dupa ce ati adaugat jumatate puteti adauga restul mai repede. Puneti amestecul pe foc mediu spre mic si continuati sa amestecati pana se ingroasa usor (ca un iaurt de baut). Nu dureaza mult, cam 3 minute. Daca aveti termometru, verificati sa ajunga la 84C si atunci luati oala de pe foc. Se lasa amestecul de inghetata sa se raceasca complet (daca va grabiti puteti plonja oala cu fundul in apa rece si o lasati 10-15 minute). Se da la frigider macar cateva ore (minim 5). Se prepara inghetata cu masina de inghetata urmand instructiunile masinii . Dupa ce e gata se pune intr-o caserola cu capac si se da la congelator 1 ora. Cu putin iniante de a servi inghetata pregatiti perele.  Perele se taie in 4 si se curata in zona cotoarelor. Alegeti pere coapte, aromate, dar nu foarte moi. Evitati perele verzi sau foarte tari. Intr-o tigaie de aprox. 25 cm diametrul se topeste untul si se adauga zaharul, la foc mic. Cand zaharul e dizolvat se adauga perele cu taietura in jos si se caramelizeaza cam 15-20 minute. In acest timp intoarceti perele sa se faca pe toate partile. La final ele trebuie sa fie facute (sa intre usor fuculita in ele) dar inca sa isi pastreze forma. Cand sosul din tigaie are o culoare placut roscata, semn ca s-a caramelizat zaharul, faceti loc in centrul tigaii si adaugati aromele (anasonul si scortisoara) si miscati tigaia fata-spate, apoi circular, sa se dizolve aromele in caramel. Amestecati usor apoi perele sa se acopere si ele de arome. La final turnati brandy si mai fierbeti 1 minut, pana sosul e omogen. Nu-l lasati sa scada prea mult, ca sa aveti suficient pentru inghetata. Turnati continutul tigaii intr-o farfurie inalta si lasati sa se racoreasca.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 29 mai, 20:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play