Infuzia relaxantă care reduce inflamația, ajută la îmbunătățirea odihnei și protejează ficatul

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Infuziile nu sunt medicamente, dar pot avea efecte pozitive asupra sănătății noastre. Trebuie doar să găsim cea care ne poate apropia de rezultatele pe care dorim să le obținem, cum ar fi infuzia de hibiscus, care scade tensiunea arterială și favorizează digestia.

O hidratare adecvată este esențială și suntem din ce în ce mai conștienți de acest lucru, de aceea nu este surprinzător faptul că, în Spania, băutura cea mai consumată este apa, conform datelor Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU). Este un pic mai surprinzător faptul că a doua băutură este laptele, dar și infuziile sunt foarte consumate, le găsim chiar după cafea, care ocupă locul trei în clasament.

Fiecare infuzie este diferită și din consumul lor putem obține beneficii diferite, nu doar cele pe care le împărtășesc toate, cum ar fi o hidratare mai bună.

Hibiscus: beneficiile pentru sănătate ale acestei infuzii

Hibiscusul este o plantă din familia Malvaceae, cu flori roșii, care pot arăta minunat în grădini și pe terase, dar despre care ar trebui să cunoaștem și proprietățile medicinale, pentru că nu sunt deloc rele. Infuzia este făcută în special din aceste flori, care îi conferă un gust cu note dulci, fructate și acide. Poate fi consumată atât caldă, în lunile mai reci, cât și sub formă de ceai rece, dacă dorim să continuăm să o bem când este cald.

De obicei, infuziile de hibiscus sunt folosite pentru a ajuta persoanele cu tensiune arterială ridicată. Un studiu a demonstrat eficacitatea lor în reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu risc de hipertensiune și, de asemenea, la cei care aveau niveluri ușor crescute de tensiune arterială. De asemenea, au fost studiate efectele lor asupra colesterolului și, deși încă nu există rezultate clare, pare că pot ajuta la creșterea nivelurilor de colesterol bun.

Pe lângă reducerea tensiunii arteriale și a efectelor asupra colesterolului, hibiscusul ar reduce, de asemenea, nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge, ar putea fi o soluție împotriva inflamației și ar putea funcționa ca un antibiotic, deși sunt necesare mai multe studii pentru a confirma complet acest lucru.

Hibiscusul este o plantă digestivă, utilizată pentru a combate constipația și aciditatea, precum și problemele de digestie. Stimulează funcțiile hepatice, acționând ca un decongestionant, și are efecte diuretice și dezinfectante ale căilor urinare, favorizând eliminarea toxinelor prin urină.

Îngrijește sănătatea cardiovasculară, întărește sistemul imunitar datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Ne poate ajuta să adormim, datorită proprietăților sale relaxante, și este excelent pentru a ne ajuta să pierdem în greutate, deoarece reduce absorbția grăsimilor, reduce inflamația și accelerează metabolismul.

Beneficiile consumului de infuzii

O infuzie este o băutură obținută prin adăugarea unor plante selectate în apă adusă la fierbere și îndepărtată de pe foc. Se lasă să se odihnească câteva minute pentru a extrage ingredientele active pe care le conține înainte de consum. Pentru a crea o infuzie, se pot folosi flori, frunze, coji, fructe sau semințe de plante. Nu sunt medicamente, dar pot oferi diferite beneficii.

De exemplu, pot ajuta la calmarea anxietății, cum ar fi lavanda, teiul sau valeriana; la calmarea problemelor digestive, cum ar fi coada calului și păpădia, care ajută și cu funcția hepatică. Dacă aveți nevoie de energie, ginsengul, rozmarinul sau ceaiul negru vă pot ajuta, iar cei care doresc să doarmă bine, cu siguranță vor găsi în melisă și floarea pasiunii aliați buni. Creșteți apărarea cu infuzii de echinaceea, calmați durerea cu arnică și întăriți plămânii cu ceai care conține fenicul, notează 20minutos.es.

Pot avea efecte antioxidante sau diuretice, este necesar doar să găsim cea care se potrivește cel mai bine cu ceea ce dorim să obținem.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel