Independent Spirit Awards: Filmul ''Nomadland'', marele câştigător al galei, cu patru trofee

Data actualizării: | Data publicării:
Nomadland, captura foto Youtube, sursa SearchlightPictures
Descriere foto: Nomadland, captura foto Youtube, sursa SearchlightPictures

Filmul "Nomadland", regizat de Chloe Zhao, a fost marele învingător al celei de-a 36-a gale Independent Spirit Awards, organizată joi seară într-o ceremonie virtuală, unde acest lungmetraj a câştigat patru trofee.

Pelicula "Nomadland", favorită în actualul sezon al premiilor cinematografice, s-a impus la categoriile "cel mai bun lungmetraj", "cel mai bun regizor" (Chloe Zhao), "cel mai bun montaj" (Chloe Zhao) şi "cea mai bună imagine" (Joshua James Richards).

 

Filmul "Sound of Metal", produs de Amazon Studios, a câştigat trei trofee: "cel mai bun actor principal" (Riz Ahmed), "cel mai bun actor în rol secundar" (Paul Raci) şi "cel mai bun lungmetraj de debut" (regizorul Darius Marder).


Carey Mulligan a fost desemnată cea mai bună actriţă datorită interpretării sale din filmul "Promising Young Woman", care i-a adus regizoarei Emerald Fennelle şi premiul pentru cel mai bun scenariu.

 

Yuh-jung Youn s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" datorită interpretării sale din filmul "Minari".

Premiul pentru cel mai bun documentar, la care a concurat şi producţia "colectiv", de Alexander Nanau, a fost câştigat de "Crip Camp".

 

Coproducţia cu participare românească "Quo Vadis, Aida?", regizată de Jasmila Zbanic, s-a impus la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional".

 

Printre alţi câştigători ai galei s-au aflat Andy Siara, care s-a impus la categoria "cel mai bun scenariu de debut" pentru producţia "Palm Springs", iar Regina King, regizoarea filmului "One Night in Miami", a câştigat alături de distribuţia filmului premiul onorific Robert Altman.

 

Organizatorii galei Independent Spirit Awards au introdus în acest an şi cinci categorii dedicate producţiilor de televiziune. Serialul "I May Destroy You", produs de HBO, a câştigat două premii - "cel mai bun serial nou bazat pe un scenariu" şi "cea mai bună distribuţie" -, iar producţia TV "Unorthodox", produsă de Netflix, a fost recompensată tot cu două trofee, atribuite protagoniştilor ei, Shira Haas şi Amit Rahav, desemnaţi cea mai bună actriţă într-un serial TV, respectiv cel mai bun actor într-un serial TV.

 

Gala Independent Spirit Awards 2021 a fost găzduită de Melissa Villasenor, cunoscută pentru participările sale în emisiunea "Saturday Night Live", notează Agerpres. 

 

Organizatorii Independent Spirit Awards, premii atribuite din 1985, iau în considerare doar filmele ce dispun de bugete de producţie mai mici de 22,5 milioane de dolari, dar selecţiile lor reprezintă un indicator urmărit cu mare interes de industria cinematografică, deoarece permit adeseori identificarea acelor filme independente care au şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

 

În ultimii 10 ani, organizatorii Independent Spirit Awards au premiat la categoria "cel mai bun lungmetraj" cinci pelicule care au câştigat apoi şi premiul Oscar pentru cel mai bun film, printre lungmetrajele care au reuşit această dublă performanţă aflându-se producţiile "Moonlight", "Spotlight" şi "Birdman".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel