Încoronare Charles/Basistul fostei trupe Sex Pistols va modifica versurile cântecului "God Save the Queen"

Data publicării:
Glen Matlock, foto Instagram
Descriere foto: Glen Matlock, foto Instagram

Basistul fostei trupe Sex Pistols, Glen Matlock, va interpreta o nouă versiune a celebrului cântec "God Save the Queen", care va face trimitere la regele Charles al III-lea în ziua încoronării acestuia, şi a declarat că este "pasional de ambivalent" în legătură cu monarhia britanică,

Glen Matlock a lăsat să se înţeleagă că întâmpina dificultăţi în modificarea celebrei piese din repertoriul trupei Sex Pistols, pentru ca acestea să includă versul "God Save the King", înainte să interpreteze noua versiune, sâmbătă, la 100 Club din Londra.

"Dacă începi să schimbi un singur cuvânt, apoi va trebui să le schimbi pe toate. Nu există prea multe cuvinte care să rimeze frumos cu 'king', cu excepţia 'bling' şi 'ming', dar ele nu sunt prea potrivite. Cel mai probabil, voi improviza pe măsură ce cânt, aşadar, dacă vreţi să aflaţi cum vor fi noile versuri, ar fi bine să veniţi la concert, pentru că voi fi improviza în funcţie de inspiraţia de moment", a declarat basistul britanic.

Concertul lui Glen Matlock a fost trecut în programul de festivităţi regale organizate de Primăria din Londra în capitala britanică pe parcursul acestui weekend.

Trupa Sex Pistol a lansat acel cântec anti-sistem în 1977 pentru a marca Jubileul de Argint al regretatei regine Elisabeta a II-a, iar single-ul "God Save the Queen" a fost interzis de BBC.

Piesa a ajuns pe locul al doilea în topul britanic al single-urilor în pofida faptului că a fost singurul cântec din istoria acestui clasament care era listat fără titlu, pentru a nu ofensa casa regală.

Membrii trupei Sex Pistols şi-au promovat cântecul prin intermediul unei călătorii jubiliare cu o barcă pe Tamisa, care s-a încheiat prin arestarea lor. Piesa a fost relansată anul trecut pentru a marca Jubileul de Platină al fostei regine Elisabeta a II-a.

Glen Matlock a dezvăluit că nu va urmări la televizor ceremonia de încoronare a regelui Charles şi a reginei Camilla la abaţia Westminster şi că va face probe de sunet sâmbătă, înaintea concertului său, întrucât are sentimente ambivalente legate de monarhie.

Musicianul a participat în ultima vreme ca basist de turneu al trupei Blondie şi şi-a lansat cel mai recent album, "Consequences Coming", în aprilie, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel