Începe Bucharest International Film Festival - BIFF 2021

Data actualizării: | Data publicării:
Cea de a 17-a ediție a Bucharest International Film festival va debuta în data de 4 septembrie 2021, ora 19.00, la Cinema Muzeul Ţăranului Român.
Descriere foto: Cea de a 17-a ediție a Bucharest International Film festival va debuta în data de 4 septembrie 2021, ora 19.00, la Cinema Muzeul Ţăranului Român.

Cea de a 17-a ediție a Bucharest International Film festival va debuta în data de 4 septembrie 2021, ora 19.00, la Cinema Muzeul Ţăranului Român. Filmul care va deschide acestă ediție este „Petrov’s Flu”, în regia celebrului și incomodului regizor rus Kirill Serebrennikov. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2021.

Pe parcursul celor 9 zile de festival (4-12 septembrie), publicul cinefil va putea viziona în total 25 de filme, atât la Cinema Muzeul Ţăranului, cât și la Grădina cu Filme Cinema & More de la CreArt. Cea de a 17-a ediție a BIFF include de această dată 6 secţiuni: Competiţia Oficială, Panorama, Focus Grecia, Program Special Spania, Centenar - 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României și retrospectiva Kamen Kalev. 


Festivalul este organizat de Fundaţia Charta împreună cu Asociaţia Culturală ,,Grigore Vasiliu Birlic", sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.


Anul acesta BIFF se bucură de prezența regizorului bulgar Kamen Kalev, unul dintre regizorii favoriți ai festivalurilor de film. Kamen Kalev a ales să prezinte la București fermecătorul și romanticul film „Eastern Plays” care l-a impus în lumea cinematografului European și „February”, ultima sa creație, un film despre „atemporalitate și despre legătura dintre om și pământ”. La Bucuresti, în alocuțiunea sa Kamen Kalev dorește să vorbească publicului și cinefililor despre ultimul său film, realizat cu un buget minuscul, aceasta fiind alegerea sa personală în calitate de creator. Kamen Kalev va fi la Bucuresti în perioada 4-7 septembrie când va împărtăși experiența sa cu publicul BIFF.


Regizorul polonez Rafael Kapelinski va prezenta în premieră mondială la București cel de-al doilea lungmetraj al său, „A Woman at Night” pe data de 6 septembrie. La finalul proiecţiei, publicul va putea participa şi la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și producătorii britanici ai filmului, Merlin Mongkut Ralph Merton și Elison Greer Taylor, veniți la Bucuresti pentru premiera mondială a filmului „A Woman at Night”, un film despre viața unei femei, învăluită în stranietatea atmosferei nocturne londoneze. Producătorii britanici speră că prin lansarea filmului în cadrul Bucharest International Film Festival să intre în legatură directă cu industria filmului românesc.


Un alt eveniment important al BIFF îl constituie secțiunea istorică, un omagiu adus Regelui Mihai I al României cu ocazia impliniri a 100 de ani de la naşterea Alteţei Sale Regale. Publicul va putea urmări documentarul istoric ,,Războiul Regelui”, regizat de Trevor Poots, care va fi prezentat în data de 9 septembrie. Amintim că acestă secțiune a fost realizată cu sprijinul BAT România și Pink Stripe Group.
În cadrul secțiunii „Cineaști Români” vor fi lansate la București filmele „Spioni de Ocazie”, regizat de Oana Giurgiu și scurtmetrajul „Eu sunt Dorin” în regia lui Valeriu Andriuță.


Gala de închidere a celei de a 17-a ediţii a BIFF va avea loc în data de 12 septembrie, culminând cu filmul „Ahed’s Knee” regizat de Nadav Lapid, film care a obținut Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes 2021.


Pe site-ul official www.biff.com.ro, cât şi pe pagina de Facebook găsiţi toate informaţiile actualizate din acest an despre invitaţi, parteneri, selecţie şi program. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel