Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Doi pacienți au murit, 18 evacuați

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Un nou incendiu a avut loc, joi dimineață,  într-o secția ATI, suport COVID - 19, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase  din Ploiești. Două persoane au murit şi 18  pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma s-a declanșat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității, potrivit Antena 3.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 desc și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit carbonizați. 

 

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova Mădălin Ipatie, o asistenta care a încercat să ajute a suferit arsuri pe 40% din corp, aceasta fiind transportată la București. Pe secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel