Incendiu la Petromidia, în Năvodari. O persoană și-a pierdut viața și alte cinci sunt rănite

Data publicării:
Captură foto
Descriere foto: Captură foto

Un incendiu a avut loc astăzi, 2 iulie 2021, la Petromidia, în Năvodari.

UPDATE: Persoana care era dată dispărută a fost găsită fără viață, a anunțat prefectul Coșa. Alte cinci persoane sunt rănite.

 

UPDATE: Sunt șase victime, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica

 

UPDATE: Referitor la victimele preluate de UPU Spital Clinic Județean de Urgență Constanța: Au fost preluate la UPU Spital Clinic Județean de Urgență Constanța un număr de 2 victime cu arsuri. Din prima evaluare, este vorba despre 2 persoane cu vârsta în jurul a 50 de ani, 1 persoană cu arsură pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și 1 persoană cu arsură pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.

 

UPDATE: „Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitate producerea altor victime.

 

De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

 

În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța”, a transmis premierul României, Florin Cîțu.

 

Răspunsul companiei Petromidia


UPDATE:  „În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului”, informează reprezentanții companiei Petromidia, potrivit unui mesaj primit la redacție.

 

Declarațiile făcute de Raed Arafat în această după-amiază


UPDATE: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut declarații despre victime. Din informațiile de la fața locului reiese că sunt șase victime, iar Arafat anunță că una dintre ele este dispărută.

 

Riscul de explozie este mult mai scăzut, mai spune Arafat, explicând totodată că lumea a fost îndrumată să evite totuși zona. ISU estimează că focul nu va fi stins nici până la noapte, a adăugat șeful DSU.

 

Citește continuarea pe DCNews.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience