INCENDIU la ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Ar fi NOUĂ DECESE. PLAN ROȘU și PLAN ALB, activate

Data publicării:
IGSU
Descriere foto: IGSU

Este incendiu la secția ATI COVID la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. A fost activat planul ROȘU de intervenție. 

UPDATE 11:36  ”Coordonarea și intervenția au fost făcute de către inspectorul-șef. Există un exercițiu, colegii știu cum să intervină. Niciun exercițiu nu e la fel ca o situație reală. Colegii au făcut tot ce e posibil pentru a evacua. Nu avem colegi afectați.” a declarat Răzvan Parconie, ISU Dobrogea. 

UPDATE 11:30: Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

„Nu pot să confirm un număr, dar confirm că sunt morți. ISU o să confirme după intervenție. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru preluarea pacienților.
Pot să vă spun că m-am uitat asupra acestui spital că pe planul de conformare pe partea medicală MS a discpus două măsuri: ambele sunt realizate în august 2021. Din punct de vedere medical măsurile au efectuate. E vorba de compartimentul de ATI care nu avea ceva aparate.

Aici informația exactă e deținută de ISU și ei vor comunica oficial pe partea de incendii. Eu pot să vă spun ce mi-am propus: la fiecare județ să fie managerii pregătiți pentru prevenirea incendiilor.

Nu am informații să fie de la managerul de spital că sunt probleme”, a spus Attila la Digi24.

UPDATE 11:26: Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a confirmat că sunt persoane decedate, nu și cauza incendiului, despre care a spus că urmează a fi stabilită.

 

”Trebuie să avem răbdare și încredere în autoritățile statului și-n ISU” a spus el.

S-a lichidat incendiul, din informațiile locale.

UPDATE 11:21: De la nivelul ISU CONSTANȚA au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C, anunță IGSU. 

Totodată, de la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit 10 ambulanțe.

UPDATE 11:18: S-au suplimentat paturile la secția ATI Constanța, anunță România TV. De la opt paturi la 10 paturi. Sistemul de electricitate ar fi fost astfel supra-solicitat, a anunțat postul TV. Din cei nouă morți, șapte sunt de la terapie intensivă. 

UPDATE 11:17: Rudele pacienților au venit în fața spitalului. ”Nu ne-a sunat nimeni, nu ne-a zis nimeni nimic, era la Terapie Intensivă, cu mască” a spus o femeie venită la poarta spitalului.

UPDATE 11:15: La nivelul ISU Tulcea au fost prealertate echipajele specializate în eventualitatea activării Planului Roșu Regional!

UPDATE 11:12: Conform surselor Antena 3, incendiul ar fi pornit de la o priză de la ATI.

UPDATE 11:10: "E clar, infractuctura medicală din România e învechită. Ăsta e adevărul", a spus Vlad Voiculescu, la B1 TV.

UPDATE 11:09: ”Sunt în drum spre Constanța. O să ajung la Constanța într-o oră și jumătate”, a declarat Raed Arafat pentru România TV. 

UPDATE 11:05: Florin Cîțu a transmis că a fost informat cu privire la incendiul de la Constanța și i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel