Înălțarea Domnului, sărbătoare mare pentru creștini. Tradiții și obiceiuri

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Astăzi este Înălțarea Domnului, sărbătoare ce are loc la 40 de zile de la Învierea Domnului.

Înălțarea Domnulu este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini, care se sărbătorește la 40 de zile de la Paște. În această zi, oamenii renunță la salutul "Hristos a înviat", înlocuindu-l cu "Hristos a Înălțat". Aceasta este ziua în care Iisus s-a ridicat la ceruri, după ce a înviat din morți. Tot astăzi, se spune că Domnul s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor săi, înălțându-se la ceruri chiar sub privirile lor.

"Astăzi Iisus Hristos, Cel cate a înviat cu trupul din morți, Cel care s-a arătat ucenicilor în carne și oase, fizic, le-a dovedit faptul că El a înviat în trup și acum îi duce pe ucenici și pe Maica Sfântă în Betania, vis a vis de Ierusalim, cam la câteva sute de metri. Cei care au mers acolo știu cât de frumos se vede Dealul Înălțării Domnului și de acolo s-a înălțat la cer cu trupul. Înălțându-se la cer cu trupul ne arată nouă că Dumnezeu a luat trupul omenesc și l-a ridicat la cer.," a declarat preotul Vasile Ioana în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, de pe Pro TV.

"Trupul nostru nu are ca destinație finală mormântul"

Preotul a continuat să explice faptul că trupul omenesc nu va avea ca destinație finală mormântul și va urma calea lui Iisus.

"Ar trebui să înțelegem cu toții din asta faptul că trupul nostru nu are ca destinație finală mormântul, noi vom învia și cu trupurile și vom urca la cer cu el. De astfel, el ne spune: "Vă dau vouă făgăduința, adică promisiunea Tatălui meu, ca să fiți și voi cu mine sus, acolo unde sunt și Eu". Adică noi suntem hălăziți să urcăm la cer, să-l urmăm pe Domnul, pentru că El astăzi s-a dus acasă. Reședința lui finală e sus în cer și atunci și pentru noi tot asta este. El a venit pe pământ din cer, de la Tatăl ca să ne tragă și pe noi în cer. Ca să ajungem la el trebuie să oferim dragoste, să respectăm poruncile lui și să fim cu El. Deci, finalul nu este mormântul. Este cerul. De asta, nu ar trebui să ne chinuim să ne fie bine doar aici, pe pământ., a continuat acesta.

"Tot astăzi se comemorează și eroii

"Astăzi comemorăm și eroii, care au murit pentru țară. Ce înseamnă asta? Că Iisus mai întâi a murit, apoi s-a jertfit pe cruce și apoi a înviat, după care s-a înălțat. Așadar, ca să-ți fie bine în cer, trebuie mai întâi să aduci o jertfă pe pământ. Asta e taina. Deci hai să ne jertfim cu toții. Să facem bine celor care au nevoi de ajutor. Toată jertfa asta are la capăt Învierea și Înălțarea. Și acim, Hristos și-a încheiat lucrarea pe pământ. Este ultima dată când se arată în trup oamenilor, și în timp ce îi binecuvânta, s-a înălțat la ceruri. Apostolii L-au văzut înălțându-se la cer și au rămas cu o bucurie mare.", a mai spus preotul.

Ce este bine să facă creștinii de Înălțare

În această zi Sfântă, părintele Vasile Ioana le recomandă creștinilor să facă mai multe lucruri.

"Astăzi creștinii sărbătoresc. Merg la biserică, se împărtășesc cu trupul și sângele lui Iisus și după-amiază se odihnesc și sărbătoresc. Tot astăzi, creștinii trebuie să dea de pomană Eroilor Neamului, pentru că ei au murit pentru țară.", a spus părintele Vasile Ioana.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel