Impresarul vedetelor dezvăluie care este secretul unui artist de succes: „Dacă nu este așa, nu cred că poți da randament”

Data publicării:
Marius China, alături de Liana Stanciu și Connect-R.
EXCLUSIV
Descriere foto: Marius China, alături de Liana Stanciu și Connect-R.

Marius China, unul dintre cei mai cunoscuți impresari artistici, care colaborează cu zeci de artiști, printre care și Connect R, Lora, Raluka, DJ Project, Andreea Bănică, Adda și Amna, dezvăluie detalii din culisele industriei muzicale. 

Marius China este un nume cu greutate în industria muzicală românească, activând în domeniu de mai bine de 20 de ani. Inițial, în ipostază de artist, cu Everest, trupă pe care am înființat-o în clasa a 11-a. Mai apoi, în 99 a fondat trupa Datina, care activează și acum în industria muzicală românească. Treptat și-a mutat activitatea muzicală și în spatele reflectoarelor, trecând la organizator de spectacole și manager de artist. În prezent conduce o companie care reprezintă exclusiv peste 70 de artiști pe partea de management, booking, label. Acesta ne-a povestit mai multe despre dedesubturile industriei muzicale românești într-un interviu captivant.


SPECTACOLA: Marius, cum ai trecut de la ipostaza de artist la cea de organizator spectacole, respectiv manager de artist?

Marius China: Totul s-a întâmplat natural, pentru că începând cu anii 2000 activitatea trupei Datina, din care făceam parte, devenea tot mai intensă. Astfel că, la un moment dat, după ce am schimbat mai mulți impresari ne-am dat seama că cel mai bine pentru trupă era ca eu să fiu cel care organizează spectacole. Apoi, în anul 2003 l-am cunoscut pe Marius Șofron în încercarea de a găsi un impresar pentru Datina și am realizat că avem aceeași viziune, astfel am hotărât să organizăm concerte nu doar pentru trupa Datina, ci și pentru alte trupe care activau deja în piața muzicală. Pornind de aici, am înființat compania alături de Marius Șofron.

SPECTACOLA: Cu câte vedete lucrezi în prezent?

Marius China: Compania mea reprezintă exclusiv peste 70 de artiști pe partea de management, booking, label. Colaborăm cu artiști precum Connect R, Lora, Raluka, DJ Project, Andreea Bănică, Adda, Amna, ca să-ți dau doar câteva exemple. De-a lungul anilor mulți dintre ei mi-au devenit și prieteni, astfel că viața mea se învârte cu adevărat în jurul muzicii, atât pe plan personal, cât și profesional. De fapt, am ajuns să nu mai diferențiez aceste 2 planuri, pentru că fac cu plăcere și pasiune ceea ce fac, astfel că nu percep activitatea mea drept muncă.


Iată cum descrie Connect R, unul dintre artiștii cu care Marius China colaborează, relația cu el: „Lucrăm foarte mult și o facem cu plăcere. Marius China, fratele meu 100%, este un motor, este o forță, nu te lasă nici să dormi, nici să nimic. Este minunat, pentru că te încarcă cu multă energie și facem lucruri frumoase împreună!” a povestit artistul într-un interviu pentru Magic FM. 

SPECTACOLA: Ești și organizator de festivaluri și chiar ai unul mare în luna august, cu 30 de vedete de la noi și de afară – We Love Music Festival. Povestește-ne mai multe despre acest festival.

Marius China: În primul rând noi suntem îndrăgostiți de acest line-up, dacă ar fi fost după mine probabil am mai fi adus 50, doar că trebuie ca în fiecare zi de festival fiecare artist să-și susțină un recital de o oră, și atunci am mai lăsat dintre artiștii preferați și pentru anul următor. Din punctul meu de vedere este cel mai potrivit line-up pentru cei care iubesc muzica. Sunt artiști care au făcut istorie în industrie, ca să menționez doar câțiva, Ronan Keating, Lou Bega, Outlandish, Jay Sean și mulți alții. Și vin la Râmnicu Vâlcea, unde se desfășoară festivalul, să cânte hituri care au făcut înconjurul lumii. Mă bucur că îi aduc pe toți sub umbrela acestui festival și sunt sigur că va fi o energie extraordinară, că oamenii vor cânta din suflet alături de artiști. 

SPECTACOLA: Se ascunde multă muncă în spatele unui festival. Ce presupune organizarea unui festival?

Marius China: Munca din spatele festivalului e uriașă. Avem deja două luni de când suntem full-time cu treabă pentru We Love Music Festival. Totuși, e o muncă frumoasă. Eu nu m-am gândit niciodată că e greu, pentru că îmi face plăcere. În acest sens este adevărată vorba aceea cu „do what you love and you will never work a day in your life”.
Organizarea unui festival mare presupune atenție la detalii și multe taskuri precum: organizarea line-up-ului, alegerea locației. În plus, presupune și promovare, echipă, ticketing, safety, voluntariat, scenotehnică și multe altele. Mi-ar trebui o zi doar ca să punctez ce presupune un festival. 

SPECTACOLA: De ce ar trebui să vină oamenii la We Love Music Festival și de ce ai ales zona Vâlcea pentru acest festival?

Marius China: Cei care iubesc muzica ar trebui să vină pentru că este pentru prima oară când atât de multe nume sonore din epoca de aur a muzicii se reunesc în același loc. Am fost fascinat de Platoul Fețeni și pot să spun că m-am îndrăgostit de prima oară când am fost acolo, și aceeași senzație cred că o vor avea și participanții.

SPECTACOLA:Tu ce muzică asculți în timpul liber?

Marius China: Tot felul de muzică bună, care să mă bucure, indiferent de gen. Atât timp cât muzica te bucură și te face fericit trebuie să o asculți fără bariere. Pot să spun că artistul meu preferat e Bon Jovi.


SPECTACOLA: Un sfat pentru persoanele care își doresc să lucreze în sfera entertainment. 


Marius China: Genul acesta de job nu este de fapt un job, e o pasiune care se tranformă în job. Și dacă nu este așa, nu cred că poți da randament. Eu mă trezesc dimineața cu muzică și adorm tot spre dimineață după ce mă întorc de la studio. Toată ziua este dedicată muzicii, entertainment-ului, managementului și producției muzicale. Nu m-am simțit niciodată obosit făcând asta, pentru că îmi place. N-am făcut nimic altceva de când mă știu, eu deja aveam trupă încă din liceu. Nu am fost nici o zi angajat nicăieri și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu. În schimb muncesc mai mult decât dacă aș fi avut 5 joburi. Dar n-am simțit niciodată greutatea acestei munci. Pot să spun că sunt binecuvântat și atât. 


Marius China este unul dintre organizatorii We Love Music Festival, care se desfășoară pe parcursul a 4 zile, între 18 și 21 august, pe Platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, chiar la marginea pădurii.

Pe scena festivalului vor urca nume sonore precum Ronan Keating, ATB, Jay Sean, Outlandish, Blue, 3 Sud Est, Connect-R, Lou Bega, Dr Alban, Nana, Haddaway, Oceana, Ottawan, DJ Project, Arsenie ex. O-Zone, N&D, Melody Thornton ex. Pussycat Dolls, Class, LA, Body & Soul și alții. Gazdele evenimentului: reputatul om de radio și TV Liana Stanciu și îndrăgitul artist și MC Nick de la N&D. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel