Impresarul recunoscut internațional, o tendință și în România. Laura Stone: Trebuie să știe absolut tot

Data publicării:
FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Descriere foto: FOTO: Freepik

Laura Stone a vorbit despre impresarul ideal, în mâna căruia poți să îți lași cariera artistică.

”Un impresar trebuie să aibă grijă de persoana cu care lucrează ca și cum ar fi el însuși, pentru că prin acel artist se reprezintă și pe el”, a explicat Laura Stone, impresar și organizator de evenimente, în emisiunea Mi-Th Influencer de la Spectacola. 

”Dai cu tunul să găsești un impresar. De obicei impresarii sunt doar dacă știi să cânți, dacă știi să dansezi, fără să se gândească lumea că tu poți să ai nevoie de impresar și dacă ești make-up artist. Tu poți să ai nevoie de impresar și dacă ești creator de bijuterii, și dacă ești creator de modă, mai ales în lumea asta în care totul se duce online. Mai mult decât oricând, dincolo de creatorul de conținut tu ai nevoie de un impresar. Lumea nu știe,  cumva a omorât această meserie, în străinătate se lucrează cu impresari. De ce un jucător de fotbal ar avea impresar, dar un designer sau un creator de bijuterii ori un make-up artist nu ar avea unul”, s-a întrebat Thea Haimovitz.

Cum poți deveni impresar artistic în România

”A început și în România să se lucreze foarte mult cu impresarul, doar că la oi lumea este obișnuită să spună: Am un manager. Noi am importat cuvinte din America, ei s-au gândit că manager este cuvântul bun. Nu, managerul seamănă puțin cu impresarul, dar sunt două direcții complet diferite.

Și atunci oamenii fac o foarte mare confuzie în România, dar am văzut că, încet, încet, au început să înțeleagă această diferență. Foarte mulți au început să meargă să facă cursuri de impresariat, care se fac la Ministerul Culturii și sunt acreditate la nivel internațional, inclusiv în America, pentru că în momentul în care ai terminat această școală de impresariat artistic ți se dă o diplomă, dar tu ai și un număr la nivel internațional ca să poți fi recunoscut.

În momentul în care pe mine mă accesează un producător de film, eu spun: Sunt Laura Stone. Ok, codul dvs, vă rog. Acel cod pe care il dai, el intră pe Ministerul Culturii și el vede că într-adevăr tu ești. Vă spun și de ce. Au fost situații în care câțiva impresari din România nu au avut voie să folosească acest cuvânt, au avut o suspendare de câțiva ani pe piață.Iar în perioada suspendării numărul tău nu mai apare în Ministerul Culturii. Iar atunci tu nu mai ai voie să practici între 1 și 3 ani”, a mai spus Laura Stone.

În acest context, Thea Haimovitz a subliniat importanța prezenței unei persoane în care cei care visează să devină cunoscuți să își poată lăsa cu încredere visul și destinul.

”Știm amândouă ce înseamnă să ai un vis, de mică, și să nu știi în mâinile cui să te pui, și de cele mai multe ori, dacă nu ajungi în mâinile cui trebuie, puritatea, naivitatea, visul, dorința sunt folosite într-un mod care electrocutează de nu mai reușești să îți revii”, a spus realizatoarea emisiunii Mi-Th Influencer.

”Un impresar nu este doar acela care își găsește un contract de muncă. În primul rând impresarul trebuie să fie cel mai bun prieten al artistului, al modelului, al fotbalistului. Un impresar trebuie să știe absolut tot despre viața privată a omului cu care lucrează, pentru că dacă într-un anumit moment al vieții ai o anumită problemă, el va știi cum să iasă în locul tău și să gestioneze situația în care tu ești pus”, mai spus Laura Stone.

Mai multe în video: 

 

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Sonia Baciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel