„Îmi făceam 300 de cruci pe minut”. Mihai Mărgineanu, motivul pentru care s-a făcut pilot comercial

Data publicării:
Mihai Mărgineanu, foto Facebook
Descriere foto: Mihai Mărgineanu, foto Facebook

Mihai Mărgineanu a dezvăluit motivul pentru care a decis să urmeze cursurile unei școli de pilotaj. 

Mihai Mărgineanu, în vârstă de 52 de ani, este cântăreț, compozitor, actor și pilot comercial. Artistul s-a apucat de muzică la 36 de ani și, în urmă cu câțiva ani, a decis să-și ia atestatul de pilot comercial, pentru a-și învinge frica de zbor.

„Totul a început din frica de zbor. Mi se părea că cei mai frumoși oameni sunt ăia care zboară, pentru că eu îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare. Și eram terifiat de avioanele de linie în care mai călătoream din când în când și cât mai rar posibil. După care… s-a ivit ocazia: puteam învăța să zbor cu un avion, la o școală de zbor privată, Școala de Aviație Comercială de la Tuzla, „Tudor Greceanu. Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult. Și ăsta era doar începutul. Am intrat în școală și n-am mai ieșit de atunci. Pentru că am deschis o ușă către o lume superbă și plină de pasiune. O lume cu oameni mult mai frumoși decât în orice alt domeniu. Unii sunt mai frumoși decât mulți frumoși din lumea artistică

. După ce am luat PPL – prima licență către ATPL (airline transport pilot licence) – mi-am dat seama că nu mă voi mai opri din învățat până nu se termină tot „învățatul de pe lume. Atunci mi-am propus să fac din „zburat un motiv de a se îndrăgosti soția mea din nou (de mine, evident). Numai că, deși a zburat de multe ori cu mine la manșă, ea nu este atât de impresionată de asta. Exact ca Shania Twain: „OK, and you are Brad Pitt. So what?! Inițial, voiam să merg la BlueAir, pentru care am un respect deosebit, dar cu tristețe mi-am dat seama că, dacă alegeam asta, trebuia să renunț la tot ceea ce făceam cu mare drag: muzică, film, spectacole, să renunț la trupa mea, care îmi este a doua familie, și… să intru în „armată. N-am putut să iau o decizie. Între timp, am făcut 52 de ani și e mai greu să lucrezi cu unul care nu prea se mai impresionează de la o floare cu care nu se face primăvară. Am cotit-o către F. I. (adică, flight instructor).”, a declarat actorul pentu Viva.

Citește și: Mihai Mărgineanu a acceptat să joace GRATIS în Las Fierbiți: „Prestațiile urmau a NU fi plătite”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel