Imagine sfâșietoare. A îngenunchiat pe stradă pentru a putea să vadă chipul soțului

Data actualizării: | Data publicării:

O soție iubitoare a fost nevoită să îngenuncheze în plină stradă pentru a-l putea vedea pe soțul său. Imaginea sfâșietoare a devenit virală, în doar câteva minute.

După opt luni de la apariția virusului care a împânzit o lume întreagă, oamenilor li s-a interzis să se țină de mână cu soții și soțiile sau să își îmbrățișeze fiii și fiicele. Așa s-a întâmplat și în cazul unei femei din Marea Britanie, care a trebuit să îngenuncheze pe stradă pentru a-l putea vedea pe soțul ei, Dave Stallard, care era internat într-un centru de îngrijire, cu probleme grave de sănătate. Un trecător a fotografiat-o pe femeia îngenunchiată de durere, iar fotografia a devenit virală la scurt timp după publicarea ei în mediul online, potrivit dailymail.

Și nu este doar cazul celor doi soți. Mult mai multe familii suferă în această perioadă de singurătate, după ce le-a fost interzis contactul cu persoanele care vin de afară. Cel mai mult la care pot spera este șansa de a face semn cu familia printr-o fereastră sau un ecran în stil închisoare. Unelor familii li se refuză în continuare orice vizită.

Rezidenții au suferit cu cruzime în primăvară, când pacienții infecțioși ai spitalului au fost externați în sistem, permițând virusului să treacă prin case  și costând mii de vieți. Dar de când primul val s-a potolit, o a doua tragedie mortală s-a desfășurat încet. În timp ce noi ceilalți am recâștigat o oarecare normalitate - luând masa la restaurante, reunindu-ne cu prietenii, plecând în vacanță - vârstnicii au rămas izolați de lumea exterioară.

Mulți au renunțat pur și simplu la viață, decesele necovide crescând în casele de îngrijire, unde trăiesc peste 410.000 de persoane. Mii se tem că au murit din alte condiții decât Covid-19, cauzate de îngrijiri medicale inadecvate și de lipsa contactului social.

Se știe că izolarea accelerează progresia demenței, ducând la 5.000 de decese în plus în timpul blocării.

Cercetări separate arată că mulți dintre cei care locuiesc în case de îngrijire au încetat să mai mănânce sau să bea la un moment dat de când a început pandemia, iar managerii de case de îngrijire au raportat că bătrânii sunt foarte afectați.

Situația este sfâșietoare pentru membrii familiei, care își fac griji că nu își vor mai vedea niciodată mamele și tații în viață, ultimele luni petrecute într-o singurătate dureroasă, mai degrabă decât înconjurate de dragoste.

Soții și soțiile persoanelor cu demență își fac griji că, atunci când se vor reuni în cele din urmă, membrii familiei lor nu îi vor mai recunoaște - amintirile lor de-a lungul vieții stinse de lunile petrecute separat. 

Mai jos puteți vedea fotografia care a devenit virală:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel