Ilinca Vandici își învață fiul valoarea banilor: „Nu îmi doresc să am un copil răsfățat, care să aibă totul de-a gata” VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Ilinca Vandici dezvăluie cum își educă fiul. Zian are 6 ani și deja cunoaște valoarea banilor. 

Echipa Spectacola a fost prezentă la Viva party, acolo unde a stat de vorbă cu Ilinca Vandici, pentru a afla care sunt valorile ei, când vine vorba de cumpărături. 

VIDEO: 

Am întrebat-o care ar fi cel mai scump accesoriu din garderoba, iar răspunsul vedetei a fost unul neașteptat

„Nu te gândi la sume fabuloase. Cred că o poșetă pe care o am de vreo 9 ani, dar care reprezintă o investiție. Nu sunt genul de om care cheltuie pur și simplu impulsiv sau irațional, sau din tot felul de stări interioare. Sunt omul care face cumpărături în mod conștient. De exemplu, gențile pe care le am, deși costă un pic mai mult decât o geantă pe care o găsim în mass market, sunt modele care bat proba timpului și care, uite, și acum, după 9 ani de zile, sunt actuale, sunt superbe, și mă pot bucura de ele”, a declarat Ilinca Vandici pentru Spectacola. 

 

Cum își educă fiul din punct de vedere financiar

Mai mult, prezentatoarea KanalD spune că încearcă să-i inspire și fiului său aceleași valori din punct de vedere financiar. La 6 ani, Zian știe valoarea banilor. 

„Am început deja munca, din punctul acesta de vedere, pentru că tot ce se construiește de când e mic, se vor vedea roadele pe măsură ce timpul va trece. În primul și în primul rând, știe că absolut tot ce facem în viața noastră, casa în care stăm, faptul că avem internet sau că ne uităm la televizor, sau că mâncăm la restaurant sau acasă, costă. Ele nu vin din cer, pur și simplu, ele nu ne sunt date că așa merităm noi și că așa trebuie să ne fie date, toate costă. În egală măsură, el știe că cu cât cheltuim mai mult, pe jucării, petreceri de copii, cu atât eu va trebui să stau mai mult la muncă, pentru a câștiga mai mulți bani. În egală măsură, de fiecare dată când mergem la cumpărături de jucării, pentru că da, îi face plăcere să facă asta, ne rezumăm la o mașinuță sau la un joc, și dacă își mai dorește încă ceva, mă  întreabă întotdeauna dacă avem bani și pentru al doilea, dacă e ok să cumpărăm și al doilea joc sau dacă lăsăm pe altă dată. Și asta mi se pare foarte important pentru că nu știm niciodată ce se poate întâmpla în viață, unul la mână. Doi la mână, nu îmi doresc să am un copil răsfățat, care să aibă totul de-a gata. Îmi doresc să își trăiască propria viață, propriile experiențe, nu vreau  să-l hiperprotejez, nu vreau să-l feresc de anumite lucruri care îl vor căli și îl vor construi: un om sănătos și vertebral, corect și puternic. Și atunci, partea asta financiară mi se pare foarte importantă. La care lucrăm, suntem într-o continuă muncă”, ne-a mai spus vedeta. 

 

Ilinca Vandici îi spune și „nu” fiului său

 

„Bineînțeles. A spune nu, dar într-un mod echilibrat, cu iubire și cu toleranță, este foarte sănătos pentru copii. Nu o spun eu, o spun specialiștii. Iar eu practic asta, exersez asta cu Zian. Limitele sunt foarte sănătoase, pentru că un copil crescut fără limite, nu pentru că ne dorim noi ceva, ci pentru că îi iubim prea mult, și atunci, normal că ne dorim să le oferim totul, să se bucure de tot. Dar limitele sunt foarte sănătoase, pentru că limitele acestea îl construiesc pe el ca om. Dacă nu impunem limite de la o vârstă fragedă, când va ajunge adolescent, nu va avea nicio limită, în nimic, pentru că nu cunoaște termenul acesta, nu cunoaște cum se simte. Nu cunoaște ce înseamnă. Pentru mine, cel puțin, e foarte important. Fac asta cu Zian: impunem limite sănătoase, spunem nu la tot felul de lucruri, la dulciuri, la încă 5 minute de stat în fața televizorului, la „vreau s ă mergem nu știu unde, vreau să cumpărăm nu știu ce, vreau să mă îmbrac cu o anumită haină, nu vreau să dorm acum”, a mai declarat artista pentru Spectacola. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel