Ileana Ciuculete, 5 ani de când a murit. Cine s-a ocupat de parastasul interpretei de muzică populară

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Ileana Ciuculete, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Ileana Ciuculete, Facebook

S-au împlinit 5 ani de când artista s-a stins din viață.

Ileana Ciuculete a fost o interpretă de muzică populară foarte cunoscută, din țara noastră. Artista a murit pe 14 martie 2017, la vârsta de 64 de ani. Ileana Ciuculete a fost diagnosticată cu Hepatita C și cu ciroză, în primă fază, dar starea ei de sănătate s-a degradat foarte rapid. În cele din urmă, medicii au descoperit faptul că aceasta suferă și de cancer la ficat. 

Astfel, anul acesta familia cântăreței, cei doi băieți, Aurel Ciuculete și Mugurel Sfetcu și mama artistei, i-au făcut parastasul de 5 ani, conform tradițiilor creștinești. Aceșta au dat de pomană încă de pe 6 martie, la Craiova, pentru a putea să dea, în memoria ei, pachete cu mâncare de "dulce", potrivit acestora.

"Noi am făcut parastas sâmbăta trecută pentru mămica noastră. Am venit de la Craiova. Am făcut atunci, să putem da de pomană mâncare de dulce, cum se spune, și nu de post. A fost dezlegare la pește, așa că am împărțit pește, ouă și brânzeturi", a declarat, pentru fanatik, fiul cel mare al cântăreței Ileana Ciuculete.

Cine a mai fost prezent la parastas

Potrivit apropiaților, la parastas au fost prezenți și nașa Ileanei Ciuculete, Doina Belu, dar și cântărețul Gore Belanschi, un apropiat al artistei.

"Au venit băieții cu pachete de dulce și colivă, la prima oră. Au umplut mormântul cu flori. Acum e post. Au făcut mai repede cu o săptămână, să poată împărți pește și brânzeturi. Au avut pachete cu de toate, cu pește, brânză, ouă și dulciuri de toate felurile. Au plecat apoi la Craiova. Am înțeles că făceau parastas și la Craiova la ora 13 și se grăbeau, pentru că au vorbit cu preotul. Au fost Mugurel, fratele Ilenei, Auraș, cu mama care are 90 de ani.

Eu îi pomenesc mereu. Și pe Ion Dolănescu, față de care am fost la fel de apropiată, dar și pe Ileana și pe Cornel, ori de câte ori fac o colivă și pentru cei din familia mea!'", a declarat Doina Belu, cea căreia Ileana Ciuculete îi spune nașă, potrivit viva.

Soțul cântăreței, Cornel Galeș, a murit și el la un an și 8 luni distanță, la vârsta de 60 de ani. Soțul interpretei de muzică populară a murit fulgerător, în urma unui accident de mașină. Evenimentul a avut loc în Spania, într-o localitate de lângă Valencia, unde văduvul artistei se mutase după moartea acesteia.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel