Idei de măști și scruburi naturale, cu ingrediente din bucătărie: Ioana Marinescu: ”E important să nu folosim doze mari”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre hiperpigmentarea pielii. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit în emisiune realizată de Georgiana Ioniță, ”Interviurile Spectacola”, despre principalele tenuri predispuse hiperpigmentării. Așadar, după cum era de așteptat, persoanele cu pielea și părul deschise la culoare sunt principalele ”victime” ale acestor semne, dar nici cele cu pielea măslinie nu sunt scutite, spune specialista.

„Persoanele cu fototip deschis, adică persoanele blonde, cu părul, tenul foarte deschis o să fie persoanele care trebuie să se ferească de soare, pentru că acolo posibilitatea de hiperpigmentare și de cancer de piele este foarte ridicată. Totuși, deși tenurile închise par niște tenuri foarte puternice, pe care le invidiem, sunt tenuri foarte sensibile, delicate și recomand folosirea protecției solare. Fiecare fototip este important să se protejeze de soare și să nu expună când ultravioletele sunt foarte puternice. Arsurile solare pot să creeze în timp o fotoîmbătrânire accentuată a pielii. Este important să protejăm tenul din tinerețe cu factor de protecție.

Este important ca atunci când intrăm abuziv în solar, chiar dacă arată bine pe moment, trebuie să înțelegem că pielea îmbătrânește cu timpul mai repede, se ridează mai repede și se hiperpigmentează. Hiperpigmentarea este una dintre cele mai grele probleme de remediat ale tenului.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii realizate de Georgiana Ioniță.

Cum aplicăm corect crema de protecție solară

Mai mult, un prim pas în a ne ține departe de aceste hiperpigmentări este aplicarea corectă a cremelor de protecție vara, când ne expunem la soare. Ioana Marinescu explică pe această cale cum se aplică corect crema solară și care este cantitatea pe care trebuie să o folosim, dacă vrem să fim protejați de razele UV.

„Foarte important mai este ca protecția solară să fie dozată așa cum trebuie. Spre exemplu, la o cantitate de ser pe care o folosim, protecția solară trebuie să fie folosită de trei ori mai mult și aplicată pe ten, după ce aplicăm cremă, inclusiv pe zona urechilor progresiv. După ce am aplicat primul strat, continuăm cu al doilea. Protecția solară trebuie construită, ea nu trebuie aplicată deodată. Este important să aplicăm până la conturul părului. Cantitatea nu trebuie aplicată deodată, ca să nu băltească pe față.”, a continuat fondatoarea PLUSH BIO.

 

Cum scapi de petele inestetice de pe ten. Ioana Marinescu: ”Ne putem hiperpigmenta și la lumina de neon”

 

Leacurile „din bucătărie” care te scapă de petele inestetice

În final, Ioana Marinescu ne sugerează și câteva scruburi și măști naturale, pe care le putem obține chiar cu ingrediente din bucătăria personală. Totuși, dacă avem probleme reale cu tenul, atunci aceasta sfătuiește oamenii să nu se trateze singuri acasă, ci să ceară ajutorul specialistului.

„Ca să mai scăpăm de pete, putem să facem scruburi, care sunt esențiale și putem să le facem cu ce avem în bucătărie: zaț de cafea, dar recomand cu moderație, pentru că este abraziv, cu tărâțe, cu puțină lămâie și miere și e posibil să ne placă foarte tare. Măștile sunt și ele foarte importante și putem să ni le confecționăm fără probleme cu ingrediente de acasă, doar că e important să nu folosim doze mari, să nu aplicăm lămâie direct pe față, pentru că este o mare eroare, să nu folosim uleiuri esențiale în doză pură, pentru că, de asemenea, ne pot distruge tegumentul. Putem să ne confecționăm măști și scruburi, dar dacă avem o problemă reală este bine să luăm produse cosmetice sau medicamentoase care să aibă studii și care să facă ceea ce trebuie să facă. În schimb, natura și bucătăria ne pot da câteva remedii. De exemplu, turmericul este un super depigmentat și dacă îl amestecăm cu puțină miere și puțin iaurt putem obține o mască de luminozitate incredibilă.”, a conchis aceasta.

Pastila de frumusețe: Depigmentarea. Cum scăpăm de petele inestetice de pe ten

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel