Idei de afaceri cu lavanda. De la ulei, la săpun, tincturi sau sirop

Data publicării:
Lavandă, sursa pixabay
Descriere foto: Lavandă, sursa pixabay

În cazul în care v-ați decis să vă apucați de afaceri cu lavandă o puteți face începând cu cultivarea plantei. Nu este nevoie de un teren prea mare pentru o astfel de cultură. Dintr-un hectar de lavandă profitul anual se ridică la 8.000 de euro, însă lucrurile se pot dezvolta, nu doar să vindeți plantele.

Se știe că orice recoltă dacă este procesată într-un fel sau altul, profitul este mult mai mare decât dacă se vinde ca atare.

Ulei de lavandă

Are proprietății calmante și relaxante, este antiseptic, ajută la bună funcționare a inimii, reducând palpitațiile și tensiunea arterială. Pentru liniștire, se pun câte trei picături pe un cub de zahăr, care se consumă seară, înainte de culcare.

Pulbere de lavandă

Se obține prin măcinarea plantei cu râșniță de cafea. Praful obținut se păstrează într-un borcan închis ermetic, pentru a proteja aromă și proprietățile curative ale plantei.

Infuzie de lavandă

În decursul timpului, infuzia de levănțică și-a dovedit o eficientă remarcabilă în funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare. Se prepară din două lingurițe de flori uscate de lavandă, care se infuzează timp de zece minute, în 250 ml de apă clocotită. Se beau zilnic câte două-trei ceaiuri îndulcite cu puțînă miere.

 

Citește continuarea pe DC BUSINESS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel