Iată cum să eviți virusurile de iarnă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Dmitry Ratushny
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Dmitry Ratushny

Cu temperaturi mai scăzute, sezonul de răceală și gripă și apariția celui mai recent tip de COVID, este mai important ca niciodată să vă răsfățați sistemul imunitar.

O privire de ansamblu asupra sistemului imunitar

Este o rețea complicată de organe, țesuturi, celule și anticorpi care lucrează împreună pentru a menține corpul în siguranță împotriva infecțiilor. Când sistemul imunitar este în stare bună de funcționare, este pregătit să lupte împotriva oricărei forme de invadator străin (bacterii, virus, boală sau parazit) care îi intersectează calea.

Când sistemul imunitar este compromis, este mai puțin capabil să lupte împotriva germenilor. Drept urmare, organismul ne trimite semnale pentru a ne avertiza că ceva nu este în regulă. 

Aceste indicații pot varia de la senzație de lent până la răcire, recuperarea lentă după o rană sau diagnosticarea unei boli mai grave.

Vestea bună este că există o varietate de metode de reîncărcare a mecanismului de apărare al organismului.

 

Da, vitamina C este importantă

a demonstrat că un consum de alimente bogate în acest antioxidant (de exemplu, portocale, grapefruit, kiwi, căpșuni, broccoli, suc de roșii și ardei roșu și verde) ajută la reducerea duratei și severității răcelii comune, reduce inflamația și vă susține bariera pielii – prima linie de apărare a corpului. Cu toate acestea, există, de asemenea, nutrienți critici și măsuri de stil de viață care vă pot stimula imunitatea în următorul sezon de iarnă.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel