Iarna revine în forţă. Alina Şerban, meteorolog ANM: Minime de până la -18 grade Celsius. Vom avea ninsoare în toate regiunile

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Craig Whitehead
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Craig Whitehead

Iarna se reîntoarce peste toată ţara. După episoadele de ninsoare de săptămâna trecută, ANM anunţă că un nou val de frig şi precipitaţii va lovi România.

Alina Şerban, meteorolog ANM, anunţă temperaturi de până la -10 grade, ploi, lapoviţă şi ninsori, chiar şi în Capitală, până la finalul acestei săptămâni. 

"La momentul acesta avem în vigoare o avertizare COD GALBEN care vizează zonele montane, unde vântul are intensificări temporare, care provoacă viscolirea zăpezii. 

Însă atât ieri, cât şi astăzi, vremea a fost bună pentru data calendaristică la care suntem, cu temperaturi mai ridicate decât e normal pentru această perioadă. Mai ales în partea sudică, unde s-au înregistrat temperaturi de 9-10 grade. 

Spun asta, pentru că va fi o diferenţă destul de mare între ceea ce avem acum şi ceea ce va urma mai ales duminică, când ne vom găsi sub influenţa unei mase de aer polare, ce va determina o scădere semnificativă a temperaturii în toate regiunile. Această scădere a valorilor termice se va resimţi încă de sâmbătă noaptea, mai ales în regiunile intracarpatice, acolo unde minimele vor coborî la valori de -10 grade şi chiar mai jos. Ulterior, această masă de aer polar se va extinde în toate regiunile, astfel încât vremea va deveni geroasă spre partea de vest a teritoriului, şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, cel puţin în prima jumătate a săptămânii următoare. Vreme geroasă înseamnă temperaturi de -10 grade Celsius şi chiar mai mici, spre -18, -19 grade Celsius în depresiunile din Vestul Transilvaniei", a transmis meteorologul ANM la DIGI24.

Citește continurea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel