'House of the Dragon'', un prequel al ''Game of Thrones'', a devenit serialul cu cea mai bună lansare pe HBO

Data publicării:

Primul episod din serialul "House of the Dragon", derivat din celebra saga TV "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor"), a atras aproape 10 milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane din Statele Unite şi a realizat astfel cea mai bună lansare a unei producţii a postului HBO, precizează un comunicat publicat de grupul WarnerMedia,

Fanii serialului "Game of Thrones", care s-a încheiat în urmă cu trei ani, au asistat în număr mare la lansarea noului prequel "House of the Dragon", a cărui acţiune se desfăşoară cu aproape 200 de ani înaintea evenimentelor prezentate în producţia originală.

 

Primul episod a fost vizionat de 9,98 milioane de telespectatori după difuzarea sa, duminică seară, în Statele Unite pe canalul TV tradiţional HBO şi pe platforma de streaming HBO Max, înregistrând "cea mai mare audienţă pentru un nou serial original din istoria HBO", a detaliat luni seară grupul WarnerMedia, care deţine postul HBO.

Acea primă difuzare a reprezentat totodată "cea mai bună lansare a unui serial pe HBO Max în Statele Unite, în America Latină şi în regiunea EMEA (Europa-Orientul Mijlociu-Africa, n.r.), atingând un nivel fără precedent de difuzări în streaming pe platforma noastră", au adăugat reprezentanţii acestui gigant american din industria divertismentului.

Serialul "House of the Dragon" are la bază cartea "Fire and Blood" a scriitorului George R.R. Martin, creatorul seriei literare "A Song of Ice and Fire", care a stat la baza serialului "Game of Thrones" (GoT). Intriga din noua producţie TV se desfăşoară cu 200 de ani înaintea evenimentelor relatate în "GoT" şi prezintă povestea sângeroasă a familiei Targaryen din regatul fictiv Westeros şi a celor 17 dragoni ai săi.

În acest prequel, compus din 10 episoade, fanii "GoT" îi vor descoperi pe strămoşii eroilor din cele opt sezoane ale celebrei producţii TV a postului HBO, difuzată între anii 2011 şi 2019.

Din distribuţia serialului "House of the Dragon" fac parte actori cunoscuţi, precum Emma D'Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans, Olivia Cooke şi Paddy Considine.

Noua producţie, care combină fantasticul cu intrigi politice, începe la apogeul dinastiei Targaryen, a cărei putere, bazată în principal pe stăpânirea dragonilor, este fragilizată de lupte de succesiune.

În curând, producţia HBO urmează să îşi măsoare forţele, în termeni care ţin de popularitate şi cote de audienţă, cu serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power", derivat din celebra saga literară fantasy "Stăpânul inelelor" scrisă de J.R.R. Tolkien, adaptată de serviciul de streaming Amazon Prime Video.

Grupul Amazon a cumpărat în urmă cu aproximativ cinci ani drepturile de adaptare pentru micile ecrane a universului hobiţilor şi elfilor cu suma de 250 de milioane de dolari.

Amazon a prevăzut un buget de peste 1 miliard de dolari pentru cele cinci sezoane programate ale serialului "The Lord of the Rings: The Rings of Power", iar fiecare dintre acestea va avea o durată de 10 ore. Primul sezon va avea premiera în Statele Unite pe serviciul online Prime Video în data de 1 septembrie, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel