Horoscopul Orisha. Care este semnul tău în zodiacul african? Puterea nebănuită din spatele zilei tale de naştere

Data publicării:
Horoscop, sursa pixabay/ autor herwigclaeys0
Descriere foto: Horoscop, sursa pixabay/ autor herwigclaeys0

Deși horoscopul occidental este cel mai răspândit, există mai multe tipuri de horoscop. Dintre acestea, iese în evidență Horoscopul Orisha, apărut în urmă cu câteva secole.

Horoscopul Orisha: originea sa
 

Termenul Orisha se referă la o zeitate a religiei yoruba, care a apărut inițial în Africa și care a ajuns în Cuba. Adepții religiei yoruba desfășurau o religie sincretică, adică în care există echivalențe, și așa se face a apărut cea cunoscută sub numele de Santeria cubaneză. Se păstrează încă în principal în tribul Yoruba din Nigeria.

 

Care sunt semnele horoscopului Orisha?
 

Orishele sunt ființe semi-divine, fiecare exprimând un aspect specific al existenței umane și, dacă ne concentrăm pe Horoscopul Orisha, trebuie să indicăm că este compus dintr-o duzină de semne, fiecare cu numele unei orisha, atribuite după data nașterii.

 

Oggún, în perioada 22 martie - 20 aprilie

Oggún este orisha războiului, fierarilor, tehnologiei sau poliției, printre altele, iar în Santeria cubaneză este echivalent cu San Pedro, San Pablo, San Juan Bautista sau San Miguel Arcángel, printre alte zeități creștine.

Nativii acestei zodii sunt de obicei oameni cu mult dinamism, forță și vitalitate, care își canalizează energia în muncă și întreprind proiecte. Au o capacitate înnăscută de conducere, iar înțelepciunea lor le permite să crească la toate nivelurile. În calitate de paznic al războinicilor, pentru Oggún nicio luptă nu-i poate rezista.

 

Oko, în perioada 21 aprilie - 21 mai

Această orisha reprezintă pământul, agricultura și mediul rural. Astfel, cei născuți în acest arc temporar tind să fie antreprenori care nu se tem de munca grea sau de provocări. Eșecul nu este deloc una dintre temerile lor, deoarece au darul de a-și urma calea și de a obține succesul. Ei iubesc dreptatea; veghează asupra binelui comun al societății și sunt familişti convinşi.

În Santeria cubaneză, Oko este sincretizat cu San Isidro Labrador, patronul Madridului și patronul fermierilor și consătenilor.

 

Elegguá, în perioada 22 mai - 21 iunie

Această orisha are cheile destinului care deschid diferitele căi ale vieții noastre. Este sincretizat în Santeria cu Santo Niño de Atocha și cu San Antonio de Padova, care poartă în brațe un prunc Iisus.

Nativii din Elegguá (sau Eleguá) ai horoscopului Orisha tind să vegheze asupra adevărului și onestității și încearcă să se asigure că conflictele dintre oameni sunt rezolvate nu prin război, ci prin cuvânt și comunicare.

Uneori le poți interpreta greșit intențiile, dar în general sunt inteligente, elocvente și blânde. Printre virtuțile sale mai puțin măgulitoare se numără indiscreție, superficialitate și neliniște.

 

Citește continuarea pe Știri Diaspora. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel