Horoscopul celtic. Copacul sacru care te protejează în funcţie de data naşterii

Data publicării:
Horoscopul celtic, foto Unsplash/ autor: Todd Quackenbush
Descriere foto: Horoscopul celtic, foto Unsplash/ autor: Todd Quackenbush

Horoscopul celtic este un sistem de divinație bazat pe crezul animist al poporului celtic din nordul Europei, care a fost creat de druizi. Horoscopul celtic are o funcție de protecție și este legat de fazele lunii și de puterea copacilor, unde se credea că voința zeilor locuia. 

În astrologia celtică arborii sunt elemente de putere care, împreună cu ciclurile lunare, guvernează soarta oamenilor.

 

Potrivit astrologiei celtice, copacii sunt posesori ai unei înțelepciuni infinite. Copacii din acest sistem de credințe sunt, de asemenea, o sursă de viață și protecție. Ce este astrologia celtică și care sunt copacii simbol ai horoscopului celtic? Aflaţi în acest articol.

 

Religia celtică era animistă, adică se baza pe credința că atât obiectele, cât și elementele din natură posedă suflet. Pentru celți pădurile aveau o dimensiune magică și puterile zeilor locuiau în copaci. Pe această bază, druizii, magii și vrăjitorii posesori ai înțelepciunii misterioase au creat un horoscop.

 

Astrologia celtică împarte calendarul în diferite perioade care sunt alocate a 21 de copaci, patru dintre ei ca referință la solstiții și echinocții, iar restul în două grupuri care coincid cu înflorirea și rodirea. Pe de altă parte, astrologia celtică se bazează pe convingerea că nașterea noastră condiționează personalitatea și caracterul nostru.

 

În acest context și prin observație, druizii și-au dat seama că un copil născut într-un anotimp specific al anului avea trăsături unice diferite de cea a altora. Pe baza cunoașterii druizilor și a adorației lor pentru energia sacră a copacilor, s-a născut un sistem de ghicire și protecție: horoscopul celtic.

 

Astrologia celtică este legată de vechea înțelepciune Ogham, care prin legătura lunii și a copacilor oferă un instrument sacru și puternic de predicție. Pe baza faptului că arborii posedă o înțelepciune infinită, celții au făcut o serie de proiecții ale semnificației lor asupra vieții umane, care a dat naștere horoscopului celtic.

 

Semnele horoscopului celtic

 

Copacii din astrologia celtică sunt echivalenți cu semnele din horoscopul celtic, deoarece sunt asociați nu numai cu ciclurile naturale ale anului, ci și cu o serie de trăsături de personalitate. Care este semnul tău în horoscopul celtic? Află mai jos.

 

Plop

 

Plopul este arborele meditației și spiritualității. Este un copac care îi influențează pe cei născuți între 4 și 8 februarie, 1 și 14 mai și 5 și 12 august. Plopii sunt entuziaști, întotdeauna înconjurați de oameni agreabili, dar oarecum periculoşi, cu excepția cazului în care se află într-o situație extremă. Un pic singuratic, un plop posedă o mare capacitate de organizare și cunoștințe filozofice.

 

Mesteacăn

 

Menteacănul îi protejează pe cei născuți între 4 și 24 iunie și simbolizează începutul anului celtic. Ramurile sale sperie spiritele rele ale vechiului an. Cei născuți sub acest semn sunt vioi, atrăgători și eleganți; nu le place să genereze dificultăți altora și știu să se adapteze la orice circumstanțe apar. Sunt oameni umili și sunt înzestrați cu multă inteligență și intuiție.

 

Brad

 

Cei născuți între 2 și 11 ianuarie și 5 și 14 iulie sunt reprezentați de brad, purtătorul luminii mistice. Brazii au bun gust și sunt iubitori de frumusețe. Au multe talente și multă inteligență pentru a profita la maximum de aceste talente. Deși oarecum rezervat, Bradul este foarte loial și le pasă întotdeauna de cei apropiați.

 

Arțar

 

Arțarul este copacul celor născuți între 11 și 20 aprilie și între 14 și 23 octombrie. Arțarul este dedicat Danei, zeița celtică a fertilității și erotismului. Arțarii se bucură de o imaginație excelentă și sunt remarcabil de neobișnuiți, adesea ieșiți din comun. Sunt timizi și rezervați, dar, de asemenea, mândri și ambițioși, cu o sete nestinsă de experiențe noi.

 

Alunul

 

Alunul este arborele credințelor și îi protejează pe cei născuți între 23 și 31 martie și între 29 septembrie și 3 octombrie. Cei din această zodie sunt oameni fermecători, înțelegători și foarte generoși. Ei au un mare simț al dreptății și se simt atrași de cauzele sociale. Sunt foarte gregari, deși pot fi, de asemenea, cu adevărat temperamentali.

 

Citește articolul integral pe Știri Diaspora. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel